E toamnă și mulți conducători auto se întreabă dacă pot consuma must înainte de a pleca la drum cu mașina. Pentru a răspunde la această întrebare polițistul Tavi Perțea a înregistrat un experiment: iese sau nu mustul la etilotest? 

Polițistul blogger a postat experimentul care a cuprins mai multe etape pe canalul său de Youtube: "Este unul dintre cele mai plăcute experimente pe care le fac”.

Riști să rămâi fără permis dacă bei MUST?! Am verificat cu ALCOOLTESTUL*

"Am revenit cu seria în care fac experimente cu alcooltestul din dotarea Poliției Rutiere, iar astăzi am testat ce alcoolemie iese în aerul expirat după ce bei must făcut cu maxim două zile înainte de consum și dacă riști să rămâi fără permis", a scris Tavi Perțea.

Rezultatul 0

Polițistul a băut must, iar în câteva minute și-a făcut testul, iar rezultatul a fost zero. Același rezultat l-a obținut și după 20 și 30 de minute, spulberând astfel mitul că mustul ar fermenta în stomac și ar produce alcool.

Experimentul a fost foarte apreciat de fanii polițistului care au lăsat zeci de comentarii, iar filmulețul a strâns pentru 10.000 de vizualizări în doar câteva ore.

Captură Youtube