Adolescentul care urmărea avioanele lui Elon Musk și-a "lărgit" activitatea. Acum stă cu ochii pe Putin și oligarhii ruși și le publică fiecare mișcare.

Jack Sweeney a devenit celebru după ce Elon Musk i-a oferit bani pentru a închide contul de Twitter @ElonJet, care monitorizează zborurile pe care CEO-ul Tesla și SpaceX le făce cu avionul său privat.

Contul de Twitter „Elon Musk's Jet” arată toate zborurile făcute de avionul privat al lui Musk (cu sau fără miliardar) cu ajutorul unor algoritmi care monitorizează datele de trafic aerian disponibile public.

ELON MUSK I-A OFERIT BANI UNUI PUȘTI DE 19 ANI, CA SĂ NU-I MAI URMĂREASCĂ AVIONUL PRIVAT. VEZI SUMA!

Tânărul american a decis să monitorizeze în mod similar avioanele oligarhilor ruşi, după ce aceştia au fost incluşi pe lista neagră a sancţiunilor ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina. În acelaşi timp, Sweeney a mai creat un cont de Twitter care monitorizează avionul preşedintelui rus Vladimir Putin.

Contul de Twitter care monitorizează avionul lui Vladimir Putin este @Putinjet.

Americanul în vârstă de 19 ani a lansat în acest sens două conturi de Twitter: @RUOligarchJets şi @Putinjet. În total, sunt monitorizate peste 40 de avioane şi elicoptere cu care oligarhii ruşi obişnuiesc să zboare.

El transmite urmăritorilor săi unde se duc miliardarii, cât stau și cât plătesc pentru combustibil.

Printre oligarhii vizaţi se numără: Roman Abramovici, miliardarul Alişer Usmanov şi Leonid Mikhelson, CEO şi acţionar majoritar al companiei ruse de gaze Novatek.

 „Înainte de asta, nici nu știam că sunt atâția oligarhi. Din ce înțeleg, probabil că au destul de multă putere”, a declarat Jack Sweeney.

Jack Sweeney a respins, în urmă cu două luni, o ofertă de 5.000 de dolari din partea lui Elon Musk pentru a șterge contul de Twitter care urmărește avionul privat al miliardarului. La începutul lunii februarie, Sweeney respins o nouă ofertă, după ce directorul unei companii de închiriere de maşini i-a oferit un abonament pe 3 ani pentru o mașină Tesla Model 3, pentru ştergerea contului respectiv.