Renault Twin’Z s-a nascut din colaborarea celor de la Renault cu designerul britanic Ross Lovegrove. Francezii au imaginat o masina electrica, al carui design e ametitor, la propriu. Usile din spate se deschid invers, ceea ce a eliminat necesitatea montantului B, iar designul caroseriei din fibra de carbon si lumini LED e demential. Impreuna cu conceptul similar TwinFun, prefigureaza cum va arata noua generatie de Twingo.

Renault Twin'Z - 8

Twin’Z are la baza un sasiu tubular, imbracat complet in albastru. De fapt, chiar si nuantele folosite sunt un omagiu in sine, adus pictorului francez Yves Klein. Motorul electric poate dezvolta 68 CP si un cuplu de 226 Nm. Autonomia masinii de 920 kg e suficienta pentru oras, 161 km, in timp ce viteza maxima ajunge la 130 km/h.

Renault Twin'Z - 9

De departe, cel mai mult ies in evidenta farurile si grila frontala, in timp ce in spate, luneta coboara mult si pare ca se contopeste cu blocurile optice LED. Toata masina e jucausa, iar dimensiunile de 3,62 m lungime si 1,7 m latime o recomanda perfect pentru clasa mini. Cu toate astea, pasagerii au destul loc pentru picioare.

Renault Twin'Z - 4

Interiorul e minimalist, iar functiile de pe consola centrala se pot accesa folosind o tableta care controleaza si sistemul infotainment. Scaunele aproape transparente sunt construite dintr-un material ignifug si totodata rezistent la apa. Tot din design fac parte si liniile paralele care ar putea da totusi ceva dureri de cap soferilor mai sensibili. Pe noi, cel putin interiorul ne-a ametit bine.

Renault Twin'Z - 15

Twin’Z e al 5-lea concept prezentat de Renault dintr-un total de sase, inspirate de notiuni precum: iubire, explorare, familie, munca sau joaca.