Nimeni nu suporta soferii care conduc incet pe banda a doua. Mai ales in Rusia, tara cu cele mai mult accidente filmate, pe cap de locuitor. Aici, soferii aplica o regula simpla. Depasesc pe dreapta, apoi franeaza brusc in fata “soferului de duminica”, pentru a-i da o lectie si a-l forta sa se mute pe prima banda.

Lectia de smecherie e valabila si in Romania, unde zilnic vezi astfel de situatii pe drumuri. Din pacate, de cele mai multe ori, vinovat e cel care loveste din spate, pentru simplul motiv ca nu a pastrat distanta regulamentara.

Ce se intampla insa atunci cand un motociclist e cel care aplica lectia de smecherie si nu se gandeste ca motorul de 100-200 de kilograme se pune cu o masina care depaseste lejer o tona si jumatate? Totul la o viteza de aproape 100 km/h?

Soferului putin i-a pasat de motociclistul cazut. Si-a examinat mai intai masina, apoi a mers tacticos spre omul prabusit in fata lui. La final tot el a fost gasit vinovat pentru conducere periculoasa si nepastrarea distantei. In ciuda faptului ca motociclistul a franat brusc, fata motiv, a depasit prin dreapta si a taiat fata soferului de pe a doua banda.

Tu cine crezi ca e vinovat? Si, mai important, cum ai reactiona intr-o astfel de situatie?