Un student al Universitatii din Conventry s-a grabit sa le faca cadou un super concept celor de la Lamborghini. Chiar daca a ratat aniversarea a 50 de ani a brandului italian, Thomas Granjard nu s-a descurajat si a pregatit masina care sa aniverseze 60 de ani de Lamborghini. 

Lamborghini Diamante - 7

E usor sa ghicesti care a fost sursa de inspiratie pentru conceptul Lamborghini Diamante, care ar putea fi construit in 2023. Exteriorul masinii seamana perfect cu fatetele diamantelor si simbolizeaza puritate, lux si pretiozitate. In acelasi timp, masina pastreaza liniile dinamice caracteristice Lamborghini si prezente pe ultimele modele lansate.

Lamborghini Diamante - 10

Thomas Granjard a creat doua variante pentru Lamborghini Diamante: un coupe din sticla, cu plafon arcuit si o decapotabila cu parbriz dublu.

Lamborghini Diamante - 8

Spoilerul frontal te duce cu gandul la Veneno, in timp ce parbrizul iti arata ca si Sesto Elemento si-a facut prezenta in peisaj. In schimb, spatele e din alta lume. Complet stealth si cu linii taioase, spatele pare complicat, dar suprafetele extreme si difuzorul fac front comun cu stopurile, intr-o linie care pare mai degraba potrivita pentru o cursa nebuna pe timp de noapte.

Lamborghini Diamante - 1

“Pentru mine, Lamborghini inseamna un mix de brutalitate si finete. Am vrut sa creez o supermasina reprezentativa nu doar pentru exterior ci si pentru experienta pe care o poate oferi soferului, spune Granjard, al carui concept a reprezentat proiectul de diploma in designul auto.

 

Lamborghini Diamante lasa sa se ghiceasca doar eleroanele mobile si camerele sau oglinzile retrovizoare. Motorizarea va fi electrica. Puterea va fi furnizata de 4 motoare electrice, iar bateriile se reincarca cu ajutorul a doua micro-turbine.

Lamborghini Diamante - 12

Interiorul se inspira din sistemul nervos uman si ofera un nou tip de interactiune. Nu prin butoane, ci cu ajutorul cablurilor, asemenea nervilor. Sistemul special de control foloseste trei slidere pozitionate pe consola centrala. Restul suprafetelor amintesc insa de materialele folosite la constructia Lamborghini-urilor actuale.