În contextul în care prețul combustibilului a crescut vertiginos, televiziunea de stat din Grecia a difuzat recent sfaturi despre cum să furi benzina din rezervorul mașinilor: „Nu este ceva teribil de complicat”.

Cum era de așteptat, emisiunea elenă a stârnit atât critici, cât și ironii. Preţurile carburanţilor au crescut treptat în ultimele luni în Grecia, în prezent benzina cea mai ieftină costând 2,37 euro pe litru pe continent, iar pe insule sare de 2,50 euro.

Există două metode

„Nu este ceva teribil de complicat… nici măcar nu aveți nevoie de un tub special, chiar și un furtun pentru balcoane este suficient”, a declarat reporterul postului, Costas Stamou, în timpul emisiunii de știri matinale Syndeseis, difuzată de ERT.

După ce demonstrează metoda, un mecanic auto arată apoi unde poate fi străpuns rezervorul de combustibil al unei mașini pentru a fura carburantul.

Clipul a devenit viral

„Sunteți în toate mințile? Le dați oamenilor sfaturi despre cum să fure benzină?”, a comentat un utilizator pe Twitter. Un altul a glumit: „După tutorialul despre două moduri de a fura cu ușurință benzină, ERT pregătește acum noi îndrumare despre cum să deschizi lacăte și să furi portofele”.

Hoții de carburant țintesc mașini ieftine

Hoții de carburant acționează în voie, în ultima vreme, fiind țintite mașinile ieftine, lăsate în parcare. Cel mai vânate modele sunt cele care nu au sisteme prea bune de protecţie. Cele mai vulnerabile maşini sunt cele ieftine, care nu au măşti de protecţie a furtunului şi a rezervorului. 

Captură video