Oricat de mofturosi am fi noi, europenii, cand vine vorba de masini, trebuie sa recunoastem ca americanii se pricep la muscle car-uri. Si chiar si la monstri! Pentru ca Fordul Raptor tunat de Shelby e pur si simplu monstruos!

Shelby Raptor - 7

De parca cei 411 CP ai camionetei nu erau de ajuns, Shelby a montat un supercharger pe V8-ul de 6,2 litri si o evacuare Borla. Noul indice de forta? Nici mai mult nici mai putin de 575 de cai putere! Muscle truck-ul american e si incaltat cu roti custom de 35”. Desi americanii nu au anuntat datele oficiale, jurnalistii de la Carbuzz cred ca poate atinge suta in mai putin de 5 secunde.

Shelby Raptor - 12

CITESTE SI: Ford Shelby GT pe steroizi! E mai puternic decat un Veyron!

“Fondatorul companiei, Carol Shelby, era din Texas. Si, ca orice texan, iubea camionetele puternice. Dupa 30 de ani de la primul nostru model, i-am adus un omagiu. Un adevarat Shelby care poate cuceri orice fel de teren”, spune presedintele Shelby, John Luft.

Shelby Raptor - 2

Shelby Raptor - 6

La exterior, grafica e inspirata din designul unui Ford F-150 SVT Raptor de serie. Insa orice american pur-sange isi va da imediat seama ca de fapt are un Shelby in fata. Si unul care poate fi customizat in cel mai mic detaliu. Modificarile costa 18.000 de dolari, pe care ar trebui sa ii adaugi celor 43.600 de dolari, cat costa un Raptor stock. Shelby va construi doar 100 de modele.

Shelby Raptor - 4

Shelby Raptor - 1