Incident grav la etapa de viteză în coastă de la Câmpulung Muscel.  Un spectator care asista la Trofeul Câmpulung Muscel 2023, ultima etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, a fost accidentat, sâmbătă. Potrivit FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv), acesta se afla într-o zonă interzisă publicului.

"În cursul zilei de sâmbătă, 21 octombrie, în a treia manșă de antrenamente a ultimei etape din cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă, desfășurată la Câmpulung, pe traseul Lerești-Voina, a avut loc un accident în care a fost implicat și un spectator.

Într-un viraj de stânga, Claudiu Ciucă, pilotul cu nr. 83, a frânat târziu și mașina a intrat într-o zonă interzisă publicului. Bolidul s-a oprit într-o mașină care era parcată la aproximativ 30-40 de metri de axa drumului, accidentând un spectator care nu a respectat indicațiile de securitate și a rămas totuși în zonă. Bărbatul a fost preluat de o Ambulanță și transferat de urgență la Spitalul Municipal Câmpulung. Din primele informații, victima are fractură de bazin și a unui membru inferior și în acest moment se află în operație", spun reprezentanții evenimentului.

Organizatorii precizează că acesta este primul incident auto în care este implicat un spectator, în cele 12 ediţii ale competiţiei organizate pe traseul Lereşti - Voina. Competiţia reuneşte la start 66 de piloţi. 

Trofeul Câmpulung Muscel 2023, ajuns la cea de a XII-a ediţie, este organizat în perioada 21 - 22 octombrie de ACS Brothers Motor Sport, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Câmpulung, Consiliului Judeţean Argeş şi al Primăriei şi Consiliului Local Lereşti, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Foto fras.ro