Michael Jackson ocupa locul intai al acestui top pentru al doilea an la rand, dupa ce si in 2013 s-a situat pe prima pozitie a acestui clasament. In 2012, cantaretul s-a clasat pe locul al doilea, fiind intrecut de actrita si prietena sa Elizabeth Taylor.

Pe locul al doilea al topului Forbes se afla cantaretul Elvis Presley, decedat in 1977, care in ultimul an a generat venituri de 55 de milioane de dolari.

Charles Schulz, creatorul benzii desenate "Peanuts" si un cunoscut caricaturist, se afla pe locul al treilea in topul Forbes, cu venituri generate in ultimul an de 40 de milioane de dolari, la 14 ani de la moartea sa.

Topul de anul acesta este completat de Elizabeth Taylor, care a murit in 2011, si se afla pe locul al patrulea al clasamentului, cu venituri de 25 de milioane de dolari in ultimul an. Cantaretul reggae Bob Marley, care a decedat in 1981, se afla pe pozitia a cincea, cu 20 de milioane de dolari.

Actrita Marilyn Monroe, care a murit in 1962 in urma unei supradoze de droguri, se afla pe pozitia a sasea a topului, cu venituri de 17 milioane de dolari, fiind urmata de John Lennon, asasinat in 1980, cuare a avut in ultimul an venituri de 12 milioane de dolari.

Pe locul al optulea se afla Albert Einstein, cu venituri generate in valoare de 11 milioane de dolari. Savantul a murit in 1955, din cauze naturale.

Scriitorul Theodor Geisel se afla pe locul al noualea, cu venituri de 9 milioane de dolari, iar locul al zecelea este ocupat de actorul Bruce Lee, care a murit in 1973, la varsta de 32 de ani. Lee a avut venituri de 9 milioane de dolari in ultimul an.

Editorii Forbes au realizat topul in urma discutiilor cu administratorii mostenirilor lasate de vedete, cu avocati si administratori ai licentelor detinute de celebritati, si a analizarii veniturilor obtinute in perioada octombrie 2013 - octombrie 2014.