Topul a fost întocmit de site-ul matrimonial WeLoveDates.com, iar pe primul loc se află, după cum era de aşteptat, Parisul, relatează independent.co.uk.

Locul 1 - Paris (Franţa)

Audrey Hepburn spunea odată că "Paris este întotdeauna o idee bună" şi, datorită plimbărilor de-a lungul Senei, numeroaselor săruturi de sub Turnul Eiffel şi celebrului Pont des Arts, acolo unde îndrăgostiţii au agăţat de grilaj mii de "lăcăţele ale dragostei", se află pe primul loc în top.

Locul 2 - Sydney (Australia)

Sydney ocupă cel de-al doilea loc datorită numeroaselor peisaje încântătoare. Îndrăgostiţii pot să zboare, romantic, cu balonul deasupra oraşului sau să facă excursii în care să deguste vinuri. De asemenea, viaţa de noapte este deosebit de atrăgătoare pentru turişti.

Locul 3 - Veneţia (Italia)

Veneţia pare un oraş construit special pentru îndrăgostiţi. Plimbările romantice cu gondola şi frumuseţea pieţelor fac din Veneţia un magnet pentru cuplurile dornice de o escapadă romantică. Despre San Marco, piaţa centrală a Veneţiei, Napoleon ar fi spus că "este salonul Europei".

Locul 4 - Kyoto (Japonia)

Oraşul istoric din Kyoto are grădini superbe, pline de flori de cireş care transformă decorul într-unul ideal pentru îndrăgostiţi.

Locul 5 - Bruges (Belgia)

Bruges este un oraş încărcat de tradiţie, în care îndrăgostiţii se pot bucura de frumuseţea timpurilor din epoca medievală. O plimbare cu caleaşca pe străzile pavate ale sale oferă o experienţă de vis.

Locul 6 - Buenos Aires (Argentina)

Oraşul tango-ului, Buenos Aires este cea mai bună locaţie pentru a dansa pasional până după răsăritul soarelui, cluburile de noapte fiind deschise până la ora 08:00 a dimineţii.

Locul 7 - Budapesta (Ungaria)

Budapesta este un oraş plin de atracţii, îndrăgostiţii se pot bucura de o croazieră pe Dunăre sau pot să ia cina pe o navă. În timpul zilei, în cazul în care aleg să parcurgă oraşul la pas, îndrăgostiţii au parte de unele peisaje fermecătoare, pe care nu le vor uita.

Locul 8 - Dubrovnik (Croaţia)

Oraşul Dubrovnik oferă privelişti minunate ale Mării Adriatice. O sticlă de şampanie şi un toast împreună cu partenerul reprezintă cel mai bun mod de a aprecia acest oraş neobişnuit.

Locul 9 - Florenţa (Italia)

Iubitorii de artă sunt atraşi de arhitectura renascentistă a Florenţei. Deşi încărcat de tradiţie, oraşul reprezintă o destinaţie plăcută şi pentru cei mai puţin înclinaţi spre artă, datorită peisajului rural toscan şi mâncării deosebit de gustoase.

Locul 10 - Praga (Cehia)

Praga pare un oraş din alte timpuri, ceea ce îi creează un farmec extraordinar. În timp ce te plimbi pe Podul Carol, eşti transpus într-o altă eră, având în vedere arhitectura grandioasă.