Era si timpul sa se mai gandeasca cineva la copii! De data asta a facut-o Toyota cu al sau Camatte57s. Un nume ciudat, care amesteca cuvintele japoneze “camatte” (grija), “sawaru” (atingere) si cele 57 de panouri din care a fost construita masina.

Toyota Camatte57s - 1

Masinuta electrica e inspirata din conceptul cu acelasi nume, prezentat anul trecut. Rolul ei nu e doar sa ii distreze pe copii ci sa ii si inspire. Cine stie, poate dintre pustii de 10 ani care se vor bucura de ea se va ridica si un viitor Battista Pininfarina sau Nuccio Bertone.

Toyota Camatte57s - 5

Roadster-ul in trei locuri va fi expus saptamana aceasta la Salonul de Jucarii de la Tokyo. Poate fi vopsit intr-o gramada de nuante, iar motorizarea e de ultima generatie: un motor electric si doua pedale ajustabile.

Studiul de design Camatte57s mai are un rol: sa-I aduca pe parinti si copii impreuna si sa le dea celor din urma ocazia sa experimenteze senzatia de a crea, modifica si conduce o masina. Scaunele sunt pozitionate in forma de triunghi, iar soferii-copii vor fi ajutati de adulti sa vireze si sa franeze.