Japonezii de la Toyota se lauda ca modelul Corolla e cel mai bine vandut din lume, cu 39 de milioane de unitati. La fel spune si Ford, despre Focus. Oricum ar fi, lansarea asta intereseaza o gramada de oameni, mai ales ca ultimul retus a avut loc tocmai in 2008. Era si timpul sa vedem o varianta noua, dupa 5 ani, pentru ca o Corolla chiar isi arata varsta.

Toyota Corolla 2014 - 10

Toyota Corolla 2014 - 12

Pe scurt, Toyota Corolla 2014 e mai mare, mai puternica si mai aratoasa. Si, totodata, mai asemanatoare cu Auris. Desi e cu 10 cm mai lunga decat vechea generatie si putin mai lata, Corolla 2014 a pierdut in inaltime. La exterior nici nu-ti dai seama, pentru ca doar ampatamentul a fost marit, iar asta se traduce in mai mult confort pentru pasageri.

DIMENSIUNILE TOYOTA COROLLA 2014, comparativ cu actuala generatie:

Lungime: 463,9 cm (+9,9 cm)
Latime: 177,6 cm (+1,6 cm)
Inaltime: 145,5 cm (-1,0 cm)
Ampatament: 270 cm (+10 cm)

Exteriorul e modern, cu linii sculptate si pline de caracter, completate de farurile LED care le-au permis designerilor sa scape de aspectul bombat din fata. Grila frontala pare exagerata, dar ne place, pentru ca emana personalitate. “Ne-am ascultat clientii. Acum, masina e mai sportiva si se simte mai bine in mers”, spune managerul general Toyota USA, Bill Fay.

Toyota Corolla 2014 - 2

Toyota Corolla 2014 - 6

Interiorul parca s-a maturizat si a capatat un aspect premium, in ceea ce priveste materialele folosite. Japonezii au adoptat aici linia de design “Iconic Dynamism”, la fel ca in cazul Auris. De fapt, bordul celor doua compacte japoneze e aproape identic. Accentele de la interior pot fi personalizate astfel incat sa completeze culoarea interiorului. Cel mai mare avantaj al ampatamentului marit e sporul de confort pe care il ofera noua Corolla. Bancheta din spate s-a retras cu 7,5 cm, iar pasagerii din spate pot sta relaxati.

Pentru Europa, Corolla 2014 va veni in 4 variante de motorizare, la fel ca si Auris. Fiecare va folosi motorul de 1,8 litri, pe benzina. Noua versiune LE Eco va fi cea mai eficienta si va dezvolta 140 CP. Gratie noii tehnologii Valvematic, consumul mediu e de doar 5,9 litri/100 km. Celelalte variante se vor numi L, LE si S si vor avea 132 de cai putere. Soferii vor putea alege intre modurile Eco sau Sport. Transmisia poate fi manuala cu 6 viteze sau automata, cu variatie continua. Noua cutie CVTI-S e capabila sa simuleze 7 rapoarte.

Japonezii nu au dat inca si preturile oficiale si nici nu au confirmat daca va exista sau nu si o versiune hibrid. Cea mai populara masina din lume a trecut la un nou nivel si, chiar daca nu va fi pe placul tuturor, japonezilor de la Toyota nici ca le va pasa. Oricum, lumea se va inghesui pentru ele, iar ei vor vinde sute de mii.