Dincolo de aceste clișee de care, e drept, mulți țin cont, judecându-te superficial la o primă vedere, motivele pentru care să-ți achiziționezi o mașină puternică în locul celei avute, model mai vechi, cu mii de kilometri la bord și poate chiar probleme de funcționare, sunt numeroase.

Să le luăm pe rând, mai ales dacă ești ușor indecis și ai nevoie de o „ședință” de persuasiune: 

Siguranța

Atunci când ai o mașină puternică, ești mult mai în siguranță atât tu, cât și familia, mai ales dacă aceasta e formată din mai mulți membri, printre care și copii. Orice părinte vrea să elimine din start riscurile care-l implică și care ar putea să-i predispună la pericole și pe cei dragi. De exemplu, o opțiune foarte bună, și nu doar din acest punct de vedere, este o mașină model Hyundai, autovehicul recunoscut pentru materialele rezistente care o compun, tehnologiile avansate pentru siguranță, fiabilitatea, sistemul reglabil de frânare. În plus, dispune de mai multe airbaguri comparativ cu alte mașini. Nu numai Hyundai Tucson, de exemplu, ci și modele anterioare includ peste cinci airbag-uri, ba chiar și șapte, o caracteristică deloc comună altor autovehicule. După cum știi, în trafic ești predispus la riscuri chiar dacă circuli regulamentar, din vina altor șoferi care fac greșeli și tocmai de aceea ai nevoie de condiții sporite, maximizate de siguranță.

Motorul rezistent

„Iar mi s-a stricat motorul!” – o replică care nu îți este străină poate nici ție și pe care o auzi frecvent la alți șoferi. Decât să repari mereu un dispozitiv, nu mai bine îți cumperi o mașină cu un motor rezistent, a cărui funcționalitate este garantată în timp, chiar și atunci când e turat la intensități ridicate? Și, da, mașinile Hyundai au motor cu mulți cai putere, caracteristică discutabilă pentru unii cârcotași. Până la urmă, tu ești cel care calcă pedala de accelerație și tu ești cel care stabilește ritmul. Dacă te avânți pe un teren abrupt, cu pietriș și sau noroi, ai multe bagaje sau ai de mers pe serpentine pentru a ajunge la destinație, mașina ta va face față datorită motorului puternic. În plus, în caz de urgențe, cum ar fi un drum la spital sau o întârziere la o ședință importantă, vei fi recunoscător că poți să ajungi repede unde trebuie. Totodată, iarna nu-ți va mai da bătăi de cap, indiferent de condițiile meteorologice nefavorabile, fie că e vorba de lapoviță, drumuri înzăpezite, gheață, căci motorul cu o capacitate mare și roțile de iarnă vor face față oricărei situații.

Confort

Portbagaj spațios, scaunele cu un design inovativ, unele chiar cu funcție walk-in integrată, care permit rabatarea printr-o simplă apăsare de buton și favorizează adoptarea unei posturi corecte, tehnologia și conectivitatea, precum și dotările avansate configurează un habitaclu elegant, fără a mai lua în considerare exteriorul, designul modern, astfel încât vei conduce o mașină care nu va trece neobservată.

În concluzie, merită să îți cumperi o mașină puternică, mai ales că o poți achita și în rate și nu este o achiziție pe care să o faci în fiecare an. De asemenea, să nu omiți esențialul, o astfel de ispită pe patru roți nu doar că e fascinantă în ansamblul ei, ci te determină să o protejezi, să te atașezi de ea, mai ales că, atunci când conduci o mașină puternică, ajungi să o faci din plăcere, nu doar din necesitate. 

Sursă foto: unsplash.com