Fondata acum patru ani printr-un parteneriat intre Chery si Israel Corporation, noua marca de origine chineza Qoros este aproape de lansarea oficiala si promite sa puna accentul pe tehnologia de ultima generatie si pe sistemele de securitate.

Vezi si: La "milimetru": NOU RECORD la parcarea laterala: cea mai "stransa" miscare din lume VIDEO

Primul model al producatorului chinez se va adersa in special tinerilor si se prezinta sub forma unui sedan compact cu trasaturi europene. Acesta este programat pentru o produtie de 150.000 de modele in prima faza, urmand ca acesta sa creasca pana la 450.000 de unitati pe an daca va fi nevoie.

Vezi si: A lasat pe toti cu gura cascata atunci cand si-a lansat "barcuta" la apa VIDEO

Primul model al companiei care îşi arată formele este o berlină premium cu dimensiuni compacte. Linia flidă a caroseriei îl recomandă ca pe un coupe cu patru uşi care ar putea reprezenta o alternativă compactă pentru Mercedes CLS şi Volkswagen CC.

Qoros afirmă că berlina produsă în China va avea toate atributele unei maşini premium, iar preţul va fi ceva mai mic decât al concurenţilor germani.

Vezi si: Acestea sunt cele mai TARI drumuri din Romania: locuri IDEALE pentru soferi! FOTO

Prezentarea oficiala va avea loc la Geneva in primavara, dar modelul nu va fi disponibil la vanzare decat spre sfarsitul anului viitor si doar in China pentru inceput. Vanzarile pentru piata europeana sunt programate sa inceapa in prima parte a lui 2014.

Spre deosebire de marea majoritate a modelelor chinezesti, Qoros promite ca masinile lor vor fi proiectate pentru a obtine punctajul maxim la testele de securitate EuroNCAP.