Nissan are multa imaginatie cand vine vorba de NV200. Conceptul a debutat chiar si pe post de ambulanta pentru...chitare Gibson si va face parte din flota de taxiuri a New York-ului, incepand cu 2014. Dar, spre deosebire de romani, americanii s-au gandit sa modifice taxiul si pentru persoanele cu dizabilitati.

Nissan NV200 Mobility Taxi - 8

Miscarea face parte din programul „Taxiul viitorului” si a fost prezentata la Salonul Auto de la New York.

Constructorul a colaborat cu BraunAbility, care a dotat NV200 Mobility Taxi cu o rampa retractabila, inclinata la 8,6 grade si un sistem de fixare pentru scaunele cu rotile. I-ar mai trebui si un sofer indeajuns de amabil, spunem noi.

 

Nissan NV200 Mobility Taxi - 1

Nissan NV200 Mobility Taxi - 2

In plus, noul taxi va fi disponibil si in variantele hibrid sau electric. Deocamdata, soferii trebuie sa se multumeasca cu motorul de 2 litri, legat la o transmisie automata.

Nissan NV200 Mobility Taxi - 9

Pasagerii se vor bucura insa de tot confortul. Pot admira zgarie-norii prin plafonul transparent, se pot intinde cat vor in spate si au loc pentru o tona de bagaje.

Mai mult, isi pot incarca si smartphone-ul, atat de la priza cat si de la USB sau se pot bucura de sistemul audio prorpiu. Iar daca „memoria de taximetrist” il lasa balta pe sofer, pasagerii pot vedea unde trebuie sa ajunga folosind display-ul din spate.

Nissan NV200 Mobility Taxi - 4