Un adolescent de 16 ani din Suceava a tăiat cablurile semaforului de lângă bloc. Ajutat de câțiva prieteni, adolescentul a mers noaptea și a tăiat cablurile de alimentare ale unui semafor. Nu a oprit doar semaforul, căci în proces a tăiat și mai multe cabluri de telefonie și internet.

Băiatul în vârstă de 16 ani este cercetat acum de polițiști pentru infracțiunea de distrugere, relatează ziarul local Obiectiv de Suceava.

Incidentul a avut loc pe 7 iunie, însă adolescentul a fost identificat după câteva zile de polițiști.

Motivul este bizar: luminile semaforului se reflectau în geamul camerei lui

Polițiștii suceveni care au continuat cercetările privind comiterea infracțiunii de „distrugere” în cazul semaforului cu cablurile tăiate pe George Enescu, o stradă din centrul orașului, au găsit autorul faptei, un adolescent de 16 ani care locuiește chiar la un bloc din apropiere.

În noaptea de 6 spre 7 iunie 2022, persoane necunoscute au secționat patru cabluri de alimentare de la un semafor. De asemenea, au fost secționate și alte cabluri de telefonie și internet.

În urma activităților investigativ operative, efectuate de către polițiștii BIC Suceava, s-a stabilit faptul că persoana care a secționat cablurile de alimentare a semaforului poziționat la intersecția străzii Zorilor cu bulevardul George Enescu este un tânăr din municipiul Suceava, în vârstă de 16 ani.

El a fost audiat de polițiști și a declarat că locuiește chiar pe bulevardul George Enescu, iar ferestrele de la locuința sa sunt poziționate spre bulevard. Unghiul fasciculului luminos ce provenea de la ledurile semaforului situat la intersecția străzilor Zorilor cu bd. George Enescu reflectau exact în ferestrele imobilului unde locuiește. Din acest motiv, susține puștiul, a recurs la gestul de a tăia alimentarea semaforului.

Potrivit Codului Penal, fapta se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. Cercetările sunt continuate de polițiștii BIC Suceava.

Foto Imago