Şeicul Hamad Bin Hamdan Al Nahyan este cunoscut în lumea auto pentru deţinerea celei mai bizare colecţii de maşini din lume şi pentru că iubeşte foarte mult să-şi facă vehicule custom. Recent şi-a primit o nouă comandă: cel mai mare Hummer din lume.

Hummer H1 X3, de trei ori mai mare decât un Hummer obișnuit

Vehiculul uriaș, denumit Hummer H1 X3, are o înălțime 6,6 m, o lungime de 14 m și o lățime de 6 m. Este construit pe două etaje, are un spațiu pentru oaspeți cu vedere la 360 de grade și un dormitor, bucătărie și baie. Hummerul H1 X3 funcționează cu patru motoare diesel, câte unul pentru fiecare roată.

Dhabiyan, vehicul pentru off-road cu 10 roţi

Mai deține și un vehicul pentru off-road cu 10 roţi, numit Dhabiyan. Maşinăria măsoară aproape 11 metri, are cinci punţi şi o greutate de 24 de tone. La bază stă un vehicul american militar care este construit pentru tractări – Oshkosh M1075. Sub capotă are un motor turbo diesel Caterpillar de 15.2 litri, care produce 600 de CP.

Șeicul Hamad Bin Hamdan Al Nahyan (59 de ani), cunoscut și sub numele de Rainbow Sheikh, este un membru miliardar al familiei regale din Emiratele Arabe. El deține recordul mondial Guinness pentru cea mai mare colecție de vehicule 4×4, 718 modele. O parte din colecţia sa de maşini bizare în muzeul pe care îl deține în Abu Dhabi - Emirates National Auto Museum.