Un şofer din Cluj i-a uimit pe inspectorii Registrului Auto Român, după ce şi-a legat roata la maşină cu o funie şi apoi a mers la RAR pentru recuperarea talonului.

Într-o postare pe pagina de Facebook Registrul Auto Român Oficial se poate vedea ingeniozitatea șoferului. Postarea a devenit imediat virală.

“E păcat să pui șurub acolo unde poți lega cu sârmă”, spune o glumă celebră printre șoferi. Sârmă sau funie, am putea completa noi, după ce am văzut autovehiculul care s-a prezentat la RAR Cluj pentru redobândirea talonului reținut în trafic, culmea, pentru lipsa ITP. 

Din păcate, această glumă a fost luată în serios de un bărbat care a legat cu câțiva metri de funie componente ale sistemelor vitale ale vehiculului.

Pe lista neconformităților se adaugă: nefuncționarea farurilor și luminilor pentru frânare, bara față compusă din bucăți prinse cu sârmă, joc în articulații și suspensii, anvelope de alte dimensiuni. 

Le mulțumim colegilor de la Cluj care au scos de două ori din circulație această mașină, atât în urma controalelor în trafic, cât și după prezentarea la RAR. Am putea spune că șoferul acestui autovehicul nu a primit nici măcar un capăt de ață de la colegii noștri…"

Comentariile la postare nu au întârziat să apară: „Şi încă câţi mai sunt aşa în trafic, dar RAR-ul nu poate să îi observe şi să îi prinde deoarece este ocupat să se uite după aia cu modificări care majoritatea din ei au maşînă în stare mai bună de cât atunci când a plecat din fabrică”, a scris cineva. 

„Şi certificatul de naştere anulat. Pericol de moarte pe şosele”, a scris altcineva.  „Ar trebui sa faceţi niste controale serioase la staţiile ITP, în special pe partea de noxe... Avem cazane care se plimbă pe străzi cu ITP-ul valid.” „Un montaj ecologic” şi „Oare se găseşte tutorial pe YouTube pentru aşa ceva? Pare complicată legătura aia acolo”, au fost doar câteva din comentariile apărute. 

Foto Facebook