Românii adoră mașinile rulate, iar unul dintre motive este că găsesc aproape orice model pe gustul lor la prețuri care câștigă orice confruntare cu un automobil nou. Când vor să se asigure că achiziția e un best buy, fără complicații, cei mai mulți apelează la dealeri autorizați și jucători mari în piața de profil.

Nu mai e un secret pentru nimeni că autovit.ro este cel mai mare site de vânzări auto rulate din România și, dacă vrei o mașină second hand, cel mai probabil de acolo vei începe căutările.

De ce să cumperi o mașină rulată 

Oricât ai vrea, nu poți să ascuzi motivul pentru care cauți o auto rulată: n-ai sau nu vrei să dai bani pe una nouă. Și, dacă stai să te întrebi, de ce ai face-o? Poți găsi calitate și confort și la un autoturism din 2018 care are sub 30.000 km parcurși. Totul e să știi cum să cauți.

Pasionați de motoare și mașini de tot felul, Tudor Bratu și Costin Giurgea primesc adesea întrebarea Ce mașină să-mi cumpăr?

„În momentul în care oamenii ne întreabă Ce mașină să-mi cumpăr? – noi răspundem cu aceste două întrebări: Câți bani vrei să dai pe ea? și Ce vrei să faci cu mașina?”, spune Costin Giurgea într-un material video găzduit de PROTV PLUS.

Experții în automobile și-au setat un buget de 20.000 de euro și au constatat că de pe autovit.ro îți poți lua Skoda Superb, Audi A4, Ford Kuga, Toyota Rav 4 Hybrid sau chiar un Ford Mondeo Hybrid cu acești bani.

Dacă începi căutarea de aici, ai de unde alege. Deși 60% din căutările efectuate pe autovit.ro sunt pentru mașini care costă sub 5.000 de euro, pe site găsești orice ți-ai putea dori. Vorbim de mașini aici, da?

Care sunt criteriile după care alegi o mașină second hand

Sigur că bugetul dictează mai tot ce cumpărăm, online sau offline, însă nu e singurul criteriu după care alegem o mașină. Câți bani vrei să dai pe ea? e o întrebare pertinentă, însă vei constata că acest parametru se va modifica în teren, când vei găsi mașina mult visată.

Prima regulă înainte să-ți iei mașină second hand 

Am ajuns și aici, și nu e un lucru de ignorat: alege mai întâi dealerul auto, care trebuie să fie profesionist și de încredere. De ce? Simplu! Ca să nu-ți faci probleme că mașina ar putea fi sub nivelul de calitate și performanță decât cel indicat de un anunț oarecare. De ce te duci la un dealer profesionist? Păi ca să nu-ți iei „țeapă”. Da, ăsta e cuvântul. Pentru că vrei kilometri reali, tot istoricul ei la dispoziția ta și mereu ușa deschisă când ai nevoie de sfaturi.

A doua regulă înainte să-ți iei mașină second-hand

Fă alegerea potrivită! Ce simplu sună, și chiar e. Dacă vrei mașină de oraș, cu care să te deplasezi de la muncă - acasă și invers, nu-ți lua SUV, frate! N-ai niciun motiv să faci asta, fiindcă vei crește fără sens cheltuielile cu întreținerea și exploatarea. În general, mașina care doar consumă bani este o inutilitate. Deci, fă alegeri inteligente!

Vrei mai multe sfaturi de la Bratu și Giurgea? Vezi VIDEO-ul de mai jos!

Cauți mai mult de atât? Intră pe blog.autovit.ro! Acum chiar le ai pe toate!