Seful Volkswagen Group, Martin Winterkorn, a facut anuntul pe care multi il asteptau de ceva timp. Nemtii dezvolta un DSG 2.0, urmasul celei mai tari cutii de viteze din lume. Noua cutie de viteze va avea 10 rapoarte si va fi ultra-eficienta, daca e sa credem spusele nemtilor. In plus, VW are in plan si un motor performant, care poate dezvolta o putere de 134 CP per litru.

Noua cutie de viteze, precum si motorul fac parte din strategia Volkswagen de a reduce emisiile de carbon la 95g/km pana in 2020. Nemtii sunt inca reticenti fata de masinile electrice, sau, mai bine spus, fata de eterna problema a EV-urilor: autonomia. De aceea Winterkorn crede ca motoarele cu ardere interna au in continuare potential si s-ar concentra mai degraba pe tehnologia GPL.

Cu toata reticenta, grupul VAG continua sa dezvolte tehnologia plugin hibrid. Winterkorna confirmat ca hibridele Porsche Panamera si Audi A3 e-tron vor intra in curand in productie. In plus, nemtii pregatesc versiuni similare si pentru Golf, Passat, Audi A6 sau Porsche Cayenne.