Orice biciclist stie ca nu te poti pune cu masina! Mai ales in Bucuresti, unde pistele pentru biciclisti sunt sublime, dar lipsesc cu desavarsire si trebuie sa te descurci cum poti intr-un trafic haotic. Volvo estimeaza ca aproape 50% din biciclistii ucisi in Europa cad victime masinilor.

Suedezii vin in ajutorul biciclistilor si au prezentat o superinventie la Salonul Auto de la Geneva. Sistemul gandit de Volvo se numeste Cyclist Detection. Noua tehnologie inventata de suedezi permite masinii sa detecteze prezenta biciclistilor si sa franeze automat in caz de pericol. Sistemul e simplu: un radar integrat in grila frontala este conectat la mai multi senzori si la camera fixata in oglinda retrovizoare.

Volvo Cyclist Detection

Sistemul de senzori detecteaza si calculeaza distanta pana la eventualul obstacol, in timp ce camera de rezolutie mare determina despre ce obstacol e vorba. Computerul masinii evalueaza situatia si franeaza automat in cazul unei coliziuni iminente.

Volvo Cyclist Detection

“Tehnologia noastra este unica in industria auto. Masinile noastre detecteaza si evalueaza din ce in ce mai multe obstacole si situatii neprevazute. Astfel ne intarim pozitia de lideri mondiali in domeniul sigurantei auto. Obiectivul nostru final e sa construim masina care e imposibil sa faca accident”, a promis vicepresedintele Volvo, Doug Speck, la Geneva.

CITESTE SI: Volvo revolutioneaza condusul pe timp de noapte!

Tehnologia va fi implementata alaturi de cea care permite detectia pietonilor si, alaturi de sistemul City Safety, vor face din Volvo cea mai sigura masina in oras. Atat pentru soferi cat si pentru pietoni sau biciclisti. Volvo va implementa noul sistem incepand din luna mai pe modelele V40, S60, XC60, V70, XC70 si S80.

Din pacate, Volvo nu are si un sistem anti-nesimtire. Adica unul care sa-i oblige pe soferi sa se uite si in oglinzile retrovizoare inainte de a deschide portiera fix la timp pentru a vedea cum sarmanul biciclist plonjeaza in cap.