Potrivit presei de profil din SUA, Shawn Rhoden este cel mai vârstnic culturist care a câștigat vreodată titlul de Mr. Olympia, la vârsta de 43 de ani și cinci luni, în anul 2018! El a reușit atunci să întrerupă seria incredibilă a lui Phil Heath, care fusese Mr. Olympia timp de șapte ani la rând.

Shawn Rhoden ar fi murit pe 6 noiembrie 2021, după ce a suferit un atac de cord, notează jurnaliștii americani. Însă internauții din SUA afirmă că una dintre cauzele decesului ar fi consumul de steroizi, deoarece multe voci sunt de părere că toți culturiștii care participă la Mr. Olympia fac abuz de substanțe interzise și se dopează în mod constant.

De-a lungul vieții, Shawn Rhoden a avut și probleme cu legea, în luna iulie a anului 2019 el fiind acuzat de către o colegă din lumea culturismului că a agresat-o sexual la un hotel din Salt Lake City, în luna octombrie 2018, la puțin timp după ce a devenit Mr. Olympia.

Din cauza acestor acuzații, Shawn Rhoden a fost interzis de la concursuri de AMI (American Media Inc), însă până la moartea acestuia procesul nu se terminase, astfel că acuzațiile nu au fost încă nici dovedite, nici înlăturate.