Cea mai grea incercare pentru ei este sa ajunga la finish dupa 42.1 km de alergare.

Este o incercare epuizanta, de multe ori chiar fatala. In fiecare an, atleti obisnuiti cu alergarea isi dau viata in incercarea de a termina cursa.

Un trib uitat de lume din nordul Mexicului a facut din alergare o religie. Fiecare membru al tribului alearga de dimineata pana seara. Este o traditie transmisa din generatie in generatie. Stramosii tribului Tarahumara fugeau de atacatori sau pentru a ajunge mai repede dintr-un loc in altul.

700 de km in 48 de ore!

Recordul celor de la Tarahumara este de 700 de km in doar 48 de ore. Asta inseamna de aproape 17 ori distanta unui maraton. Pare incredibil insa ce socheaza si mai tare este faptul ca atletii nu au incaltari.

Alearga desculti

Oamenii de aici alearga desculti sau cu niste 'adidasi' facuti din roti de masina. Inaintea fiecarei curse consuma bere din porumb, o bere slab alcoolizata si cu un continut mare de carbohidrati.

Cu toate astea, expertii nu isi pot explica cum acesti alergatori reusesc sa depuna atat de mult efort. Pentru o astfel de cursa, un atlet ar trebui sa arda 43.000 de calorii.

Cursa anuala de 74 de km

In fiecare an, in Sierra Madre se organizeaza un ultra-maraton la care participa cateva sute de persoane. Distanta este 74 de km iar conditiile ar fi imposibile pentru orice specialist in maraton.

Vezi un super documentar despre cei mai mari atleti ai lumii