Multi incepatori care calca pentru prima oara in sala de forta neglijaza tricepsul si isi consuma toata energia pentru a antrena bicepsul. Pentru a avea brate mari si puternice trebuie sa lucrezi inteligent. Pentru a pompa cat mai mult sange in brate trebuie sa lucrezi bicepsul si tricepsul intr-un singur antrenament.

Daca esti deficitar la triceps este indicat sa incepi cu un exercitiu de baza pentru triceps. Exercitiile de baza sunt impinsul cu bara din culcat, cu priza ingusta, flotarile la paralele, extensia bratelor cu bara, din culcat, pe spate si flotarile cu spatele intre doua banci paralele.

Majoritatea culturistilor profesionisti lucreaza intre 12-15 serii pe antrenament la grupele mici (biceps, triceps, umeri, antebrat etc), intre 3-4 exercitii a cate 3-4 serii.

Se lucreaza un exercitiu cu greutati mari, la care pui destula greutate cat sa poti executa 6-8 repetari corecte, iar la urmatorul exercitiu reduci din greutate si faci cate 12-15 repetari. Mai jos aveti cateva exemple de exercitii care stimuleaza cel mai bine cresterea tricepsului.

Pentru un antrenament sanatos trebuie sa combini un exercitiu de masa (exercitiu de baza, care solicita mai multe grupe musculare si includ miscari in jurul mai multor articulatii), cu unul de izolare (exercitiu care iplica o singura articulatie) pentru fiecare grupa.

Exercitii de baza:

1) Impins cu bara la bara orizontala, din culcat, cu priza ingusta

2) Flotarile la paralele (Pentru a concentra efortul pentru triceps trebuie sa fii cat mai aplecat in fata)

3) Extensia bratelor din culcat pe spate, cu bara

4) Flotari cu spatele intre doua banci paralele

Exercitii de izolare:

5) Extensia bratelor la scripete, cu priza tip supinatie

6) Extensia bratelor cu gantera

7) Extensia bratului din aplecat, cu gantera

8) Extensia bratelor la scripete, cu priza tip pronatie pe bara V