La Jocurile Olimpice de la Londra, a câştigat deja două medalii de aur la aceleaşi probe şi se pregăteşte pentru încă un succes cu ştafeta jamaicană la 4x100 de metri, unde deţine titlul olimpic.

Usain Bolt

Usain Bolt

Usain Bolt

Usain Bolt

Usain Bolt

Usain Bolt

Usain Bolt

 

Multitudinea curselor câştigate de Usain Bolt îl determină pe acesta să sărbătorească succesele în diferite feluri. După proba de 200 de metri, jamaicanul s-a hotărât să preia rolul fotografului sportiv.

Finala de la 200 de metri a fost atât de uşoară pentru Bolt încât şi-a permis ca spre sfârşitul ei să se relaxeze şi să arate cu degetul la gură semnul tăcerii pentru toţi contestatarii lui.

Usain Bolt a sărbătorit succesul într-o manieră inedită, împrumutând aparatul de fotografiat al jurnalistului de la Aftonbladet şi începând să facă poze.

Fotograful de la ziarul suedez, Jimmy Wixtrom, a povestit cum i-a împrumutat Bolt aparatul. "L-am tot rugat de câteva zile să facem câteva poze înainte de cursă. Cu o zi înaintea finalei mi-a promis că vom face poze după cursă. Purtam aceeaşi şapcă de o săptămână, m-a recunoscut şi m-a chemat la el pentru a-i împrumuta aparatul. Ca fotograf, e destul de bun. E fermecător şi a făcut câteva poze cu Blake (n.r. - compatriotul său, ocupantul locului secund în proba de 200 de metri) în timp ce glumea cu acesta", a relatat Wixtrom, informează Daily Mail.

El a mai precizat că în timpul unor antrenamente la Daegu şi Roma, Bolt i-a mai folosit aparatul pentru a se fotografia.

Usain Bolt a vorbit pentru BBC despre momentele prin care trece după cele două medalii de aur de la Londra. "Asta am vrut şi am obţinut. Sunt foarte mândru de mine. Am avut un sezon greu, dar am venit aici şi am făcut ceea ce trebuia. Am muncit din greu tot sezonul. Ne-am depăşit limitele şi acum suntem fericiţi", a spus Bolt.

Întrebat dacă exista posibilitatea doborârii propriului record, Bolt a răspuns. "Cred că era posibil, dar poate nu am fost în cea mai bună formă. Am fost rapid, dar nu în cea mai bună formă. M-am oprit spre final pentru că am simţit că nu va fi record mondial", a explicat el.

Rivalul de pe pistă, dar prietenul lui bun în afara arenei, Blake îl consideră pe Bolt un mentor. "Usain Bolt m-a motivat tot sezonul. Totul a mers bine până acum", a spus Blake.