Ce cred bărbații despre durată ideală a unui act sexual?

Masculii consideră că o partidă perfectă de amor trebuie să se întindă pe o perioadă de 16 minute, iar una satisfăcătoare, normală, în jur de 9 minute. Dacă analizăm datele studiului reseie că în medie un act sexual durează 5,7 minute.

Datele oamenilor de știință măsoară durata sexului între momentul penetrării și momentul ejaculării. Pentru a ajunge la o serie de rezultate, cercetătorii au rugat 500 cupluri de pe tot cuprinsul lumii să își cronometreze timpul petrecut în pat. Oamenii de știință au apelat la metoda clasică a cronometrului, deoarece atunci când participanții sunt întrebați cât durează sexul, tind să exagereze sau să aproximeze greșit.

Potrivit datelor cercetării reseie că un act sexual durează în medie, 5, 7 minute. Totuși au existat și excepții. Timpii înregistrați de către subiecții cercetării au variat extrem de mult, de la mai puțin de un minut până la 55 de minute.

Durata actului sexual se referă strict la perioada dintre penetrarea vaginală și ejaculare intravaginală. Preludiul este exclus din măsurători. La cercetarea științifică au participat numai cupluri heterosexuale.

Datele au variat foarte mult în funcție de țară, astfel, turcii au avut cel mai scăzut scor, de 4,4 minunte, iar cei din Marea Britanie, cel mai mare, aproximativ 10 minute.

Ce vor femeile?

În medie, femeile au nevoie de mai mult timp decât bărbații pentru a ajunge la orgasm. Aceasta este o diferență biologică între sexe. Bărbații ajung în mod normal la orgasm într-o perioadă mai scurtă de timp. Este ceea ce denumim Diferența de Orgasm.

Acest studiu măsoară timpul în care un bărbat ajunge la orgasm, în timpul penetrării, și nu ia în considerare plăcerea partenerei. Alte cercetări realizate cu participarea a peste 4.000 de femei, arată că reprezentantele sexului slab ating orgasmul cu penetrare în aproximativ 25 de minute.

Urologul și chirurgul Rena Malik ține să specifice că presiunea care se pune pe actul sexual, nu-l îmbunătățește, ci mai degrabă, aduce frustrări în cuplu. Cel mai important factor în activitatea sexuală nu este durata exactă, cât satisfacția și plăcerea celor doi parteneri implicați. Pentru o viață sexuală împlinită, comunicarea în cuplu este esențială.

Sexologii încurajează întotdeauna ca partenreii să se implice cât mai mult posibil înainte de a trece la actul sexual. Cu cât preludiul este mai lung, cu atât creşte nivelul de excitare şi partenerii se apropie mai uşor de orgasm.

Foto shutterstock.com