Blestemul orasului schimbat

New York Giants

 

17 titluri castigase echipa de baseball New York Giants inainte sa se mute in San Francisco in 1957. De-atunci n-au mai castigat niciun titlu, desi au jucat 3 finale.

Ca situatia sa fie si mai bizara, la doua din finalele ratate, Gigantii au fost loviti si de natura. O furtuna tropicala a intarziat finala din 62, pentru ca in 89 un urias cutremur sa distruga o parte din San Francisco, inclusiv stadionul echipei.

Bobby Lane

 

Jucatorul dat afara pentru ca era "trecut"

Intre 1950 si 1958, Bobby Lane a reusit aproape de unul singur sa aduca 3 titluri celor de la Detroit Lions. In 58 a fost insa vandut, pentru ca nu mai era in varful formei. "Va urez sa nu mai castigati nimic timp de 50 de ani" a spus Lane si asa a fost. In urmatoarea jumatate de secol, Leii n-au mai reusit NIMIC.

Apogeul a fost chiar in al 50-lea an al blestemului, cand leii au pierdut TOATE cele 16 meciuri jucate.

Montreal Canadiens

 

Canadienii au interzis la trofee

In 1993, Montreal Canadiens au castigat liga nationala de hochei dupa ce s-au legat de modul in care era confectionata crosa unui adversar. Atat de tare i-au suparat pe americani prin obsesia pentru detalii, incat de-atunci nicio echipa din Canada n-a mai castigat Cupa Stanley, desi au ajuns de patru ori in finala impotriva unei echipe din SUA.

Culmea blestemului e ca in 1995 o echipa din Canada s-a mutat in Statele Unite. Rezultatul? In sezonul urmator au castigat trofeul!

Jim Brown

 

Cel mai bun jucator devenit vedeta la Hollywood

Cand echipa se numeste Browns, iar jucatorul vedeta se numeste tot Brown, succesul e garantat. Doar ca Jim Brown a decis sa paraseasca echipa de fotbal Cleveland Browns pentru a juca intr-un film.

Pentru ca patronii nu i-au permis sa faca asta, Brown s-a retras din activitate. De-atunci, Cleveland Browns n-a mai jucat nici macar o finala de Super Bowl, castigand doar 6 meciuri din play-off.

Vi se pare putin? In 1996 intreaga echipa s-a mutat in Baltimore sub un nou nume, cu noi culori. In 2000, in aceeasi formula au castigat SuperBowl-ul! Echipa formata in locul liber de la Cleveland Browns s-a scufundat in acelasi blestem al obscuritatii.

voodoo

 

Australia - echipa ce n-a ajuns la Mondiale din motive de Voodoo!

In 1970, Australienii au incercat sa se califice la Mondial folosind un preot Voodoo. Acesta a ingropat oase langa fiecare bara a portilor de pe teren, iar tactica a functionat, Australia castigand fara probleme primul meci.

Pentru ca n-au avut insa bani sa plateasca "factura", preotul Voodoo a intors blestemul asupra "cangurilor", care nu s-au mai calificat timp de 32 de ani la un Campionat Mondial. Povestea a fost confirmata si de unul dintre jucatorii de-atunci au Australiei.

In 2004, un specialist in documentare din Australia a plecat in Africa pentru a realiza un reportaj despre blestem. A descoperit ca preotul initial murise, dar a gasit un altul care sa-l ajute.

John Safran a povestit cum au sacrificat un pui de gaina exact pe terenul pe care se facuse initial prima vraja, ca parte a unui ritual mai larg. Efectul? 2 ani mai tarziu, Australia se califica la Cupa Mondiala!

William Sianis

 

Capra nu sfinteste locul

Cel mai cunoscut blestem din sport este fara indoiala al celor de la Chicago Cubs, echipa cu cea mai mare perioada trecuta de la ultimul trofeu castigat.

In finala sezonului din 1945, William Sianis si-a dorit ca meciul sa fie vazut si de capra sa. Atat de mult si-a dorit asta, incat i-a cumparat si bilet de 7 dolari, la loja. Cei doi au fost insa evacuati, pentru ca mirosul de la capra ii deranja pe ceilalti spectatori.

Imediat, Sianis a trimis o scrisoare prin care a blestemat Chicago Cubs sa nu mai castige niciun trofeu si asa a fost. Desi era echipa cu cele mai multe victorii din campionat, Cubs s-a prabusit imediat dupa sezonul din 1945.

Au mai ajuns doar de doua ori in finala, au condus cu 2-0 si respectiv 3-0, doar pentru a pierde apoi toate meciurile!

Atat de disperati au ajuns fanii incat au adus capre pe teren, le-au agatat de statui de prin oras, au facut pace cu fiul lui William Sianis. Nimic n-a functionat, iar Cubs ramane cea mai blestemata echipa din sport.