Codrin Ștefănescu se retrage din politică din motive de sănătate. Anunțul a fost făcut pe contul său de Facebook. Liderul partidului Alianța Pentru Patrie a anunțat vineri, 13 ianuarie, că se retrage „pentru o perioadă” din politică din motive personale și de sănătate.

„Din motive personale, dar mai ales din motive de sănătate, am decis să mă retrag o perioadă din viața politică. Medicii mi-au cerut și sunt nevoit să le dau ascultare. Proiectul Alianța Pentru Patrie pe care l-am pornit împreună cu mulți dintre voi in urma cu 13 luni, își va continua misiunea de recuperare a României din mâinile trădătorilor și dușmanilor de neam, care prin minciună, hoție si vanzarea a tot intereselor străine, au pus stăpânire pe destinele și viețile noastre”, a anunțat acesta pe Facebook.

„Am predat azi, colegilor mei din APP, un partid al patriotilor români, pregatit și organizat bine in teritoriu să între in lupta decisivă a recuperării României, a demnității, a dreptului nostru de a trăi liber in țara noastră! Am convocat azi un CEx și un congres extraordinar, i-am rugat pe colegii mei să inteleagā situația prin care trec, să-l susțină pe Liviu Pop - fost ministru al educației să preia conducerea partidului, să rămână uniți si hotărați pentru vremurile cumplite ce vor urma”, a adăugat acesta.

Cine îi va lua locul lui Codrin Ștefănescu

În locul lui Codrin Ștefănescu se va instala Liviu Pop. Fostul ministrul al Educțație va prelua șefia partidului Alianța Pentru România.

Președintele interimar al Alianței pentru Patrie (APP) a transmis în timpul Congresului Național Extraordinar al partidului că Codrin Ștefănescu este „grav bolnav” și este posibil să sufere o intervenție chirurgicală. 

„Noi, cei din Alianța Pentru Patrie, la solicitarea expresă a domnului Codrin Ștefănescu, ne-am reunit pe data de 13 ianuarie 2023, într-o ședință a Congresului Național Extraordinar.  Domnul Codrin Ștefănescu a prezidat și a condus pe tot parcursul ei, lucrările acestei ședințe extraordinare.

Din păcate am aflat vestea cumplită că este foarte grav bolnav și că în perioada imediat următoare va parcurge durerosul traseu al unor investigații și tratamente medicale, existând posibilitatea chiar și a unei intervenții chirurgicale.  Pentru domnul Codrin Ștefănescu va urma o perioadă în care medicii, Dumnezeu și voința sa vor decide finalitatea.

Cert este că, așa cum este specific caracterului său de luptător, a vrut să clarifice și să lase totul pus la punct în ceea ce privește Alianța Pentru Patrie, funcționarea sa și activitatea familiei sale politice. La propunerea domnului Codrin Ștefănescu, și ca să-l citez ”camaradul meu cu care am dus foarte multe bătălii politice de-a lungul anilor”, eu Liviu Marian Pop am fost ales cu majoritate de voturi, să preiau funcția de Președinte interimar al A.P.P.

La propunerea mea și cu votul unanim, domnul Codrin Ștefănescu a fost ales Președinte de onoare al APP. Tot prin vot majoritar a fost aleasă și noua echipă de conducere la nivel național a APP și data la care va avea loc Congresul Național al APP, 1 iulie 2023.

Domnul Codrin Ștefănescu ne-a asigurat pe toți cei prezenți la Congresul Național Extraordinar al APP că va lupta pentru viața sa și va face tot ceea ce ține de el să izbândească, pentru a fi prezent la Congresul Național din iulie, potrivit APP .

Foto Facebook