Au venit performanţele extraordinare ale Stelei din anii ’80 şi balanţa s-a răsturnat radical în favoarea steliştilor care au devenit copleşitor majoritari printre fanii din ţară.

Există însă în România un curent care demonstrează că se poate ca o echipă să exercite un magnetism fantastic printre tinerii fani chiar dacă acea echipă nu face parte dintre puternicii zilei. Şi nici măcar dintre puternicii ultimilor 20 de ani. Sunt tineri români pentru care tradiţia, istoria, farmecul atmosferei generate de un club, de fanii săi locali şi de stadionul său sunt mai importante decât trofeele pe care rivalele le câştigă în serie.

În fiecare week-end în toată ţara fanii români ai lui Liverpool se întâlnesc în baruri din oraşele lor pentru a trăi împreună meciurile faimoasei echipe. Este o comuniune spirituală naţională de care nici măcar cluburi româneşti nu au parte în ţară. În Bucureşti, întâlnirile sunt spectaculoase, cu o mulţime de suporteri, cu cântece şi atmosferă teribilă cum a fost şi la recentul istoric 5-0 obţinut pe terenul lui Tottenham. În restul ţării, întâlnirile nu au asemenea dimensiuni, dar se petrec în toate oraşele mari ale României. În orice colţ al ţării te-ai afla şi vrei să trăieşti un meci al lui Liverpool alături de fanii săi, un bar care pulsează pentru echipa de pe Anfield se află în acea zonă.

Comunitatea fanilor din România este plină de membri afiliaţi în mod oficial la clubul englez. Se plătesc taxe anuale şi, în virtutea acestei afilieri, fanii români au acces la cumpărarea de bilete la meciuri ale lui Liverpool dintre cele mai importante. La partide cu Man United, Everton sau Chelsea vei putea vedea un colţ de Anfield în care tronează steagurile fanilor din România.

Comunitatea fanilor din România a fost recunoscută ca entitate în mod oficial de FC Liverpool. Ultima sa reunire naţională, la Braşov, a fost subiect de reportaj în revista oficială a lui FC Liverpool. Şi această comunitatea fantastică nu doreşte să MEARGĂ SINGURĂ mai departe. Din banii strânşi la petrecerea de final de an, suporterii din România ai lui FC Liverpool au ajutat 75 de elevi de la o şcoală pentru copii defavorizaţi din Giuleşti. Haine de iarnă, rechizite pentru nişte puşti din partea unor români uniţi de spiritul unei legendare echipe britanice.

A mai trecut un an în care cea mai galonată echipă din Anglia nu a câştigat vreun trofeu. Sunt deja 23 de ani de când Liverpool n-a mai fost campioană. Niciun fan al lui Liverpool din această comunitate nu a trăit fericirea câştigării unui trofeu de campion. Însă zâmbetele unor copii sărmani care primesc în ajun de Crăciun cadouri şi încurajări reprezintă trofeul acestor suporteri.