Starul portughez Cristiano Ronaldo a dezvăluit până la ce vârstă vrea să joace fotbal la cel mai înalt nivel.

Ronaldo, un fanatic al fitness-ului

Ajuns la aproape 37 de ani, Cristiano Ronaldo (Manchester United) a vorbit despre secretele longevităţii sale într-un interviu pentru ESPN Brazilia.

"Sunt fericit, vreau să continui şi să văd ce va ieşi din asta. Dacă reuşesc să joc la 40 de ani, pot să joc la 41, 42 de ani… Cel mai important este însă să mă bucur de momentul de acum.Din punct de vedere genetic, nu pot să spun că mă simt ca la 25 de ani, nu trebuie să exagerăm. Dar ca şi cum aş avea 30 de ani. Am grijă de corpul şi de mintea mea”.

Automotivaţia, cheia longevităţii sale sportive

În opinia sa, secretul pentru a se menţine la cel mai înalt nivel este să ai „inteligenţa” necesară „pentru a se adapta” la situaţiile noi şi „a citi bine jocul”.

Cristiano Ronaldo studiază longevitatea

De aproximativ trei ani a început să se concentreze foarte mult pe propriul creier. Căpitanul Portugaliei a mai explicat și că a început să studieze longevitatea, un subiect de care e fascinat în ultimul timp.

"Mă concentrez pe minte, pentru că știu că corpul meu va rezista, deoarece îl respect mult și îi ofer multă atenție. Îmi place mult și să studiez. Longevitatea este un subiect care mă fascinează și este ceea ce studiez în ultimul timp. Dar nu sunt aici să vorbesc despre asta. Sunt foarte fericit că pot fi un jucător care arată că longevitatea este un factor crucial pentru a continua să joci și să te și distrezi făcând-o. Sunt fericit, vreau să continui aici, să văd ce mai pot. Să joc la 40, 41, 42 de ani.. Cel mai important lucru este să profiți de momentul actual. Din punctul meu de vedere, trebuie să știi cum să te adaptezi. Acesta este cuvântul-cheie pentru un jucător care vrea să reziste. Am găsit acel echilibru. Să știi cum să te adaptezi fiecărei vârste, fiecărei filosofii noi de joc, minții și corpului tău".

Dieta lui Ronaldo

Fotbalistului a recunoscut că este foarte atent la alimentaţie, are și 6 mese pe zi:”Am o dietă bogată în proteine, cu o mulţime de carbohidraţi integrali, fructe şi legume. Evit alimentele cu zahăr”.

Meniul complet:

Mic dejun - şuncă, brânză şi iaurt fără grăsimi. 

Masa de prânz - pui cu salată sau ton cu măsline, ouă şi roşii. 

Cină - peşte spadă proaspăt, cu salată sau friptură şi calamari. 

Între mese - toast de avocado.   

Un alt secret al formei lui Ronaldo este faptul că nu neglijează odihna. ”Un somn bun e foarte important pentru a rezista la antrenamente. Mă culc devreme şi mă trezesc devreme, mai ales înainte de meciuri. Somnul ajută muşchii să se recupereze, ceea ce e important”, a mai spus fotbalistul.

Foto shutterstock.com