Problemele de sănătate nu-i dau pace lui Justin Bieber! Cântăreţul canadian, care a dezvăluit în iunie că suferă de paralizie parţială a feţei, e nevoit să îşi întrerupă din nou turneul mondial.

Starul a anunțat că anulează concertele pe care le mai avea de susținut în cadrul turneului mondial „Justice!”. Turneul lui Justin Bieber, care s-ar putea să nu se reia, a fost deja amânat de două ori din cauza pandemiei de Covid-19.

La începutul lunii iunie, artistul în vârstă de 28 de ani a anunţat pe Instagram că suferă de sindromul Ramsay Hunt, o afecţiune neurologică rară care paralizează o parte a feţei şi care este cauzată de o reactivare a virusului varicela sau zona zoster.

Justin Bieber şi-a întrerupt "Justice World Tour" timp de câteva săptămâni înainte de a reveni pe scena din Europa şi recent la marele festival Rock in Rio din Brazilia.

"În acest weekend am dat totul pentru brazilieni (dar) când am părăsit scenă eram epuizat şi mi-am dat seama că sănătatea mea trebuie să fie o prioritate", a scris el pe Instagram. "Aşa că o să fac o pauză în turneul meu, deocamdată (...) O să fie bine dar trebuie să mă odihnesc ca să mă simt mai bine", a continuat cântăreţul, fără a oferi o dată de reluare a concertelor care urmau să aibă loc până în martie viitor.

Ce este sindromul Ramsay Hunt?

Sindromul Ramsay Hunt este o tulburare neurologică rară care apare atunci când virusul varicelo-zosterian infectează un nerv al capului în apropierea urechii interne. După ce a avut varicela în copilărie sau zona zoster ca adult, virusul poate rămâne latent în organism. De ce virusul se reactivează și produce simptome Ramsay Hunt nu este cunoscut.

Simptomele pot include o erupție dureroasă în interiorul canalului urechii și în afara urechii, uneori atacând limba și cerul gurii. Din cauza afectării urechii interne, persoanele cu această afecțiune pot suferi și vertij (senzația de amețeli sau lucruri care se rotesc în jurul tău) sau tinitus, un țiuit în ureche.

Sindromul Ramsay Hunt poate provoca, de asemenea, pierderea auzului pe partea afectată a feței. La fel ca în cazul lui Bieber, poate provoca, de asemenea, o  slăbiciune sau paralizie pe partea feței care a fost atacată de virus.

Această slăbiciune poate cauza dificultăți în închiderea unui ochi, în a face expresii faciale și a mânca, deoarece mâncarea poate cădea din partea laterală a gurii slăbite.

Tratamentul constă în steroizi, cum ar fi prednison, pentru a reduce inflamația și medicamente pentru durere. La un moment dat, pot fi prescrise medicamente antivirale, cum ar fi aciclovirul sau valaciclovirul.

Foto Instagram