Exista insa niste sfaturi pe care daca le urmezi vei reusi sa iti pastrezi aceeasi greutate si calitate musculara, indiferent in ce oras sau tara vei calatori.


Foloseste sala de forta din hotel

In sala de forta a hotelului te poti antrena linistit. Cei care merg in vacanta nu se intereseaza de aceasta facilitate, iar locul nu este populat. 30 de minute de bicicleta, exercitii cu greutati libere sau chiar la multifunctionalul din dotare te vor ajuta sa scapi de oboseala acumulata pe drum.

Cei mai masivi dintre barbati si cei care nu vor sa isi piarda volumul muscular vor putea lucra 5 serii cu greutati medii, intre 15-20 de repetari pentru biceps sau cateva serii a cate 20 de flotari.

Hotelul nu are sala? Nu-i nicio problema!

Cine a zis ca iti trebuie neaparat o sala de forta pentru a te mentine in forma? Flotarile, genuflexiunile, exercitiile de aerobic, abdomenele, extensiile te vor ajuta sa iti mentii mobilitatea si forta.

s

Alearga

Alergarea este cea mai complexa miscare si nu trebuie sa lipseasca din antrenamentul unei persoane care vrea sa se mentina in forma. 20-25 de minute de cardio sunt recomandate pentru orice persoana, indiferent de varsta.


Feresteste-te de dulciuri

Odata ajunsi in vacanta, multi dintre noi au tendinta de a se rasfata cu dulciuri nesanatoase. Cel mai bine este sa iti cumperi micile gustari din afara hotelului si sa citesti mereu ambalajul pentru a vedea valorile engergetice ale alimentelor pe care urmeaza sa le consumi.


Alege-ti camera la ultimul etaj

Urcatul scarilor iti pune corpul in miscare. Daca te obisnuiesti puturos si folosesti de fiecare data liftul, o sa ai surprize neplacute cu respiratia, atunci cand o sa trebuiasca sa folosesti din nou scarile. Urcatul treptelor trebuie sa fie o miscare ampla si sustinuta. Acest exercitiu poate fi integrat si in antrenamentul tau de cardio. Urcatul scarilor in alergare iti dezvolta viteza si mareste forta picioarelor.

 

Mergi pe jos

Mersul este cea mai naturala miscare si are o multime de beneficii. Stimuleaza activitatea cardiaca si reduce riscul unui atac de cord. Pe langa asta, mersul pe jos te va ajuta sa iti mentii tonusul muscular si creste aportul de substante nutritive si oxigen la nivelul muscular.