Schimbarea anotimpurilor este un moment excelent pentru a face schimbări în activitatea fizică pe care o desfășori zilnic.

Vara, temperaturile sunt mai ridicate și poți face mai mult decât să mergi la sală. Cu casti audio pe urechi, pentru a asculta muzica preferată, și echipat corespunzător pentru activitățile specifice verii, ora de sport poate începe.

Înotul

Nu există altă activitate mai apreciată în timpul verii decât înotul. Sezonul estival a început, astfel că poți merge la mare pentru a înota. De asemenea, de câteva săptămâni s-au deschis și piscinele exterioare. Așadar, dacă programul nu îți permite să faci o plimbare pe litoral, poți oricând înota într-una dintre piscinele exterioare deschide publicului, bineînțeles cu respectarea regulilor sanitare impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus.

Alergatul

Dimineața, când soarele își ia în primire teritoriul și seara, la apus sunt cele mai bune momente pentru a face mișcare. O plimbare prin parc te va ajuta să dormi mai bine și să te relaxezi după o zi stresantă. Alergatul este una dintre activitățile care te ajută să te menții în formă și să fii pregătit pentru participarea la un maraton, dar, poate fi și distractivă, mai ales dacă faci acest lucru împreună cu copiii sau cu prietenii.

Plimbările cu bicicleta

Orele de cycling din timpul iernii te vor ajuta în expedițiile pe munte pe care le vei face în această vară cu bicicleta. O astfel de activitate este de preferat să fie făcută în grup, pentru că distracția este mult mai mare. Puteți pregăti un traseu simplu, pentru început și stabili un premiu pentru cel care termină primul expediția. Astfel, motivația va fi dublă. Pe de altă parte, plimbările cu bicicleta pe munte sunt plăcute și dacă ești o persoană introvertită și vrei să te relaxezi, fără să fii nevoit să socializezi cu ceilalți. Însă, în oricare dintre aceste situații, este important să fii echipat corespunzător, astfel încât să faci față drumului anevoios.

Parașutismul

Dacă îți plac aventura și sportul, parașutismul ar putea fi opțiunea perfectă pentru un weekend din această vară. Această activitate nu doar că îți dă posibilitatea să experimentezi senzații inedite, ci te ajută și să te menții în formă. Îți întărești astfel mușchii spatelui și îți îmbunătățești flexibilitatea. 

Plimbările prin pădure

Dacă îți dorești cu adevărat să te bucuri de natură și să respiri aer proaspăt, este timpul să faci o plimbare prin pădure. Aceasta este una dintre cele mai plăcute activități în timpul verii, dat fiind faptul că temperaturile sunt ridicate și cauți mereu un petic de umbră. În pădure, brazii înalți te vor proteja de razele soarelui. În plus, studiile au arătat că plimbările prin natură au efecte benefice asupra sistemului imunitar și asupra stării de spirit.

Vara este perioada perfectă a anului pentru a ieși în aer liber și a te distra. Zilele sunt mai lungi, iar soarele nu lipsește din peisaj, astfel că e păcat să nu profiți din plin de vremea frumoasă. Și, dacă programul nu îți permite să iei parte la activități de grup, te poți menține în formă și fără să te îndepărtezi prea mult de casă. Grădinăritul, jocurile de fotbal sau tenis împreună cu copiii și plimbările în jurul blocului sunt ideale în această perioadă a anului.

Sursă foto: Monkey Business Images/ Shutterstock