Este foarte frecvent să consumați alcool la petreceri și evenimente. Cu toate acestea, dacă doriți să beți, dar să nu vă îmbătați și să suferiți o mahmureală a doua zi, urmați aceste sfaturi simple.

Beți încet. Cu cât beți mai repede, cu atât mai repede va acționa alcoolul în corpul dumneavoastră. Idealul este să bei încet, cu calm, pentru că nu e nicio grabă.

Nu beți alcool pe stomacul gol. Încearcă să mănânci ceva înainte de a bea și chiar încearcă să iei o gustare în timp ce bei. 

Lasă paharul pe masă. Dacă țineți paharul în mână tot timpul, veți bea mai mult alcool în mod inconștient, deoarece ducerea paharului la gură este un gest reflex care apare atunci când îl țineți în mână.

Nu amestecați diferite băuturi alcoolice. Dacă băutura preferată este un gin tonic, păstrați-o pe toată durata evenimentului. Amestecarea mai multor tipuri de alcool, de exemplu gin și rom, face ca organismul să resimtă mai repede efectul alcoolului.

Intercalați băuturile cu pahare de apă. Alcoolul duce la deshidratarea organismului, așa că consumul de apă ajută ca alcoolul să fie absorbit mai lent.

Uitați de cafea. Se crede în mod popular că o cafea contracarează efectele alcoolului, dar se pare că nu este adevărat. Potrivit specialiștilor, cafeaua favorizează răspândirea alcoolului în sânge și, de asemenea, ne deshidratează.