Aceasta nu înseamnă nicidecum că trebuie să renunțăm la a face mișcare. Dimpotrivă. 

Exercițiile fizice nu trebuie să fie o activitate costisitoare și nici măcar una publică. Dacă timpul, bugetul sau drumul lung te împiedică să ajungi la sală, ar trebui să știi că poți obține rezultate la fel de bune și de acasă, atâta timp cât ești motivat și îți respecți programul de antrenament. 

Tocmai de aceea, am pregătit pentru tine 3 antrenamente eficiente, pe care le poți face chiar de la tine de acasă:

Antrenamentul cu gantere 

Ganterele sunt instrumente excelente pentru antrenamentele tale. Sunt ieftine, ușor de depozitat și nu ai nevoie de prea mult spațiu atunci când le folosești. În plus, sunt simple, dar foarte versatile, putând fi folosite pentru a antrena o gama largă de grupe musculare, atunci când sunt folosite corect. Există zeci de tipuri de exerciții cu gantere pe care le poți încerca oricând, chiar la tine acasă. 

Poți folosi gantere pentru a-ți antrena atât bicepșii, cât și abdomenul, umerii sau antebrațele, iar dacă vrei să mergi chiar mai departe poți alege și un set de greutăți pentru picioare. Le poți folosi pentru a antrena aproape toate grupele musculare ale corpului și asta într-un mod comod și eficient, pe care îl poți ajusta după cum dorești. 

În plus, dacă nu vrei să neglijezi mușchii picioarelor, poți opta și pentru un set de greutăți pentru glezne. Astfel, vei avea un set complet de antrenament la un preț mult mai mic decât un abonament la sală.

Antrenamentul cu mingea de fitness

Mingea de fitness poate fi o unealtă foarte utilă pentru antrenamentele de acasă. Antrenamentul cu mingea de fitness este o metodă foarte bună de a-ți îmbunătăți forța, rezistența și echilibrul atunci când vrei să faci mișcare. Aceasta funcționează ca un aparat de fitness, întrucât îți permite să o folosești pentru o serie de exerciții pe care nu le-ai putea face la fel de ușor fără ea. 

Atunci când faci diferite exerciții fizice pe suprafață instabilă cum este mingea de fitness, mușchii pe care îi antrenezi sunt mai solicitați decât de obicei, așa că vei avea rezultate mai bune de pe urma antrenamentelor tale.

Antrenamentul cardio

Te poți bucura de un antrenament cardio foarte bun chiar la tine acasă, fără să fie nevoie să mergi la sală pentru asta. Singurul lucru de care ai nevoie este aparatul potrivit, pe care ar trebui să-l alegi în funcție de preferințele și nevoile tale de antrenament. Există multe tipuri de aparate pe care le poți folosi. Printre cele mai cunoscute se numără bicicleta pentru fitness, stepperul sau banda de alergare, fiecare dintre ele fiind diferit de celelalte, atât în ce privește durata antrenamentelor, cât și nivelul de efort necesar. Oricare dintre ele este însă o alegere excelentă pentru un antrenament cardio reușit, la tine acasă. 

Sursă foto: Shutterstock