Aceasta, ca să poți face față solicitărilor care vor urma. În plus, dacă reușești să te detensionezi, vei comunica mai bine cu cei din jur și atmosfera de acasă nu va fi afectată de problemele de la serviciu.

Mai jos, sunt câteva dintre metodele eficiente pe care le ai la îndemână. 

Alege-ți un cadou, chiar dacă nu era planificat

După zi obositoare la serviciu, când te simți epuizat, o ieșire în aer liber îți poate face bine. Mai ales dacă te gândești să-ți oferi o recompensă pentru munca depusă sau cauți o modalitate de a-ți recăpăta energia pozitivă după un eșec profesional. 

Un cadou, cum ar fi un parfum barbatesc cu arome lemnoase, orientale, de citrice sau fresh, care să se potrivească personalității tale, poate fi un mod eficient de a-ți schimba starea de spirit. Chiar dacă, dimineața când ai plecat spre birou, nu ți-ai planificat să faci acest lucru și oricum mai aveai câteva acasă, gestul în sine de a-ți oferi ceva nou și care îți place te poate revigora.  

Organizează activități relaxante pentru weekend

Ca să scapi de stresul acumulat la serviciu, una dintre variantele eficiente pe care le ai la îndemână este să organizezi activități relaxante pentru weekend, alături de familie și de prieteni. Lasă deoparte telefonul de serviciu, nu îți mai verifica e-mailul și încearcă să te detașezi de grijile referitoare la muncă. Oricum, a doua zi te întorci în același loc și ar fi bine să ai energia necesară pentru a face față solicitărilor profesionale. 

Fie că alegi o ieșire la iarbă verde, la grătar, fie că optezi pentru un traseu special pentru biciclete sau că vrei să vizitezi un oraș în care nu ai mai fost vreodată, documentează-te despre ce locații sunt disponibile, ce buget ai și fă rezervările necesare. Gândul că în weekend vei avea o activitate relaxantă împreună cu cei dragi îți poate reda energia pozitivă de care ai atât de multă nevoie. 

Comunică eficient cu cei din jur

Dacă sunt probleme care te apasă, soluția nu este să le păstrezi pentru tine și să te consumi inutil. Ieși cu prietenii și vorbește cu ei, spune-le celor din familie ce te apasă. Nu te gândi neapărat că îi încarci și pe ei cu emoții negative, pentru că vor observa oricum că ceva nu este în regulă cu tine.

Apoi, discuțiile cu ceilalți te ajută să vezi lucrurile și din altă perspectivă și să găsești rezolvarea acolo unde nici nu te așteptai. Prietenii și familia te vor înțelege cu siguranță și te vor sprijini să te detensionezi. 

Acordă-ți timp doar pentru tine

Din punct de vedere fizic și mental, avem nevoie să facem pauze și să ne acordăm timp pentru noi înșine, spun psihologii. Nu contează dacă acestea înseamnă o activitate relaxantă sau pur și simplu să stăm degeaba. Practic, trebuie să le dai corpului și minții tale ocazia de a se odihni, ca să poți să îți recapeți energia pozitivă. Nu suntem construiți să fim activi 24/7/365, prin urmare, acordă-ți timp doar pentru tine, indiferent că ai familie sau nu. 

După zi stresantă la serviciu, exercițiile de yoga, de respirație, aromaterapia sau un simplu duș fierbinte te pot revigora. Este foarte important să nu te duci la culcare cu încărcătura emoțională și mentală de peste zi, pentru a te putea odihni corespunzător. 

După zi obositoare de muncă, ultimul lucru pe care ar trebui să-l faci este să te duci acasă și continui să rezolvi taskurile legate de serviciu. Organismul tău are nevoie să se refacă. Prin urmare, acordă-ți timp pentru tine, planifică-ți activități care îți fac plăcere, nu te izola de cei dragi și oferă-ți recompense pentru efortul depus, chiar și atunci când rezultatele nu au fost cele pe care le-ai fi dorit. 

Sursa foto: Shutterstock