Joaquin Phoenix nu mai mănâncă alimente pe bază de carne de peste 40 de ani și spune că a fost cea mai înțeleaptă decizie pe care a luat-o de când poate merge pe propriile picioare. Starul din filmul Joker a dezvăluit că și-a dedicat toată viața susținerii cauzei animalelor, pe care nu mai vrea să le vadă crescând în ferme specializate, pentru a fi sacrificate în vederea consumului uman.

Recent, actorul de 45 de ani acceptat să susțină o nouă campanie a People for the Ethical Treatment of Animals (PETA), cea mai cunoscută organizație pentru drepturile animalelor.

Din bucătăria sa de acasă, Joaquin Phoenix a lansat un apel către toți oamenii să renunțe la comsumul de carne, iar argumentul său este unul de natură emoțională.

Nu suntem o societate care consideră că e OK să abuzezi animalele”, spune actorul într-un filmuleț distribuit pe YouTube, în care face referire la o fermă de găini din Ohio, crescute pentru ouă în condiții improprii.

Aceste imagini dezvăluie modul în care industria creșterii animalelor eploatează încrederea noastră. Aceste animale trăiesc Iadul pe Pământ și, sub masca unor etichete înșelătoare, precum fără cușcă sau crescut în aer liber, consumatorii sunt lăsați să înțeleagă că fac o alegere inspirată. Dar nu e așa”, a dezvăluit actorul.

Joaquuin Phoenix susține că oamenii sunt martori la numeroase suferințe pe care nu le pot opri, însă cea la care sunt supuse animalele nu este una dintre ele.

Cum a devenit Joaquin Phoenix vegan

Actorul american, născut în Puerto Rico, este vegan de la vârsta de 3 ani. El a dezvăluit în 2018 care a fost evenimentul din viața sa care l-a determinat să pășească pe acest drum. Toți membrii familiei sale au devenit vegani în octombrie 1977, când au văzut cum erau capturați peștii, în timpul unei călătorii cu vaporul din Venezuela în SUA.

A fost atunci când am văzut cum sunt uciși acei pești, când eram pe vapor, în copilărie. Cred că, pentru a-i ameți, îi loveau de marginea bărcii. Am avut o reacție profundă și puternică. Am simțit că s-a făcut o nedreptate. Nu știu cum să explic. Cred că m-a făcut neîncrezător, furios și mi-a fost teamă de oameni, de umanitate. Mă gândeam că e un abuz de putere atât de grosolan. Cred că în acel moment am știut că nu vom mai mânca niciodată carne”, a mărturisit actorul.

Fotografii: Getty Images/Profimediaimages.ro

Vezi și VIDEO: Joaquin Phoenix a câștigat Oscarul pentru rolul său din Joker