Dana Sota uimește pe toată lumea cu aspectul ei fizic. Expertul în beauty arată spectaculos, chiar dacă nu mai este la prima tinerețe. Vedeta în vârstă de 60 de ani și-a dezvăluit regimul alimentar și micile trucuri la care apelează pentru a se menține în formă.

Adepta postului intermitent

"De foarte mulți ani, de când eram foarte tânără, adolescentă chiar, am sărit peste micul dejun . 

Pur și simplu nu pot să mănânc micul dejun mai devreme de 12:00, lucru pe care mi l-am reproșat toată viața, știind din cărți că masa de dimineață este cea mai importantă masa a zilei.

Și iată cum aflu peste decenii că de fapt ceea ce am făcut în tot acest timp se numește “intermittent fasting” adică postul intermitent, o metodă extrem de apreciată azi nu doar pentru a slăbi ci și pentru regenerarea întregului organism.

Postul intermitent 16/8 mie mi se potrivește foarte bine, dar nu înseamnă că este potrivit și pentru tine .

Această metodă înseamnă ca timp de 16 ore nu mănânci absolut nimic, și mănânci doar în cele opt ore rămase: de ex. pentru mine prima masă este la 12:00 și de obicei constă în fructe și un pumn de migdale sau alune de pădure.

Apoi este cea de-a doua masă principala a zilei, de obicei între 19.00 - 20.00 si mănânc aproape orice, (mai puțin carne, iar pește 1-2 ori/Săptămână). Ideea e că mănânc un singur fel, nu mai multe, și nu mai mult de o porție medie. 

Între orele 12. 00 și 20. 00 mai ciugulesc tot felul de chestii, dar am grijă să fie sănătoase, de exemplu morcovi, un iaurt, biscuiți integrali sau din ovăz, etc.

Nu mănânc brânzeturi degresate, nu folosesc niciun fel de îndulcitori și am grijă să am măcar o lingură de ulei de măsline în dieta mea în fiecare zi . 

Sunt multe de povestit pe acest subiect, iar părerea mea este că dieta este o treabă extrem de personală și e musai sa fie personalizată, că trebuie să fii mereu atent la mesajele pe care ți le transmite corpul - să vezi cum te simți după ce mănânci anumite alimente și dacă tipul acesta de post este prea dur pentru tine.

Ce pot să spun ca și concluzie? Este important să știi ce-ți face bine și ce nu, este important să aduci în corpul tău nutrienti de calitate, cat mai multe legume și fructe proaspete, să bei apă 30 ml x numărul tău de kilograme, să mănânci porții mici/ medii și să te miști cat mai mult! "

Foto Facebook