Daniel face parte din echipa PRO de peste 10 ani și îmbină reportajele de pe teren cu prezentarea știrilor Meteo, aducând mereu informații interesante și captivante celor care-l urmăresc. În toamna anului trecut, Daniel a acceptat o nouă provocare și a prezentat, alături de Costi Mocanu, super formatul Ninja Warrior. Pasionat de sport și mereu dornic de noi provocări, el a acceptat să testeze traseul și să demonstreze că orice este posibil când îți lucrezi forța și rezistența. 

Despre sport, traseele din cadrul concursului Ninja Warrior și motivarea de zi cu zi, am aflat mai multe chiar de la el.

Când ai început prima dată să faci sport și ce sport practicai?

Încă din copilarie am fost cucerit de filmele cu supereroi, așa că îmi amintesc cum alături de verișorii mei ne improvizam haltere din te miri ce și saci de box din lână strânsă de bunica. Îmi plăcea sa fac skandenberg cu fratele și tatăl meu. Îmi amintesc că făceam tracțiuni agățat de bolta cu vie a bunicului și ne întreceam care poate să ridice obiecte mai grele.

Sportul de bază la început a fost fotbalul, pe care-l practicam ore-n șir în fața blocului. Apoi, eu și fratele meu ne-am apucat de karate. Am fost câteva săptămâni și pe la rugby, iar în liceu am descoperit luptele libere. Am făcut totul din plăcere, nu pentru performanțe.

Ce te motivează să mergi acum la sală și cât de des ajungi?

E suficient să mă uit în oglindă. Când sunt în formă sunt motivat să o păstrez, iar când apar “colăceii” sunt și mai motivat și tind să exagerez puțin la antrenamente. E drept că găsesc greu timp de sală pentru că nu-mi place să mă trezesc cu noaptea-n cap să merg la sport. Găsesc tot felul de metode, de exerciții, prin care îmi pot exersa diferite grupe de mușchi chiar și când stau jos.

Ce grupe de mușchi lucrezi cel mai intens?

Întotdeauna mi s-a părut că am brațele prea subțiri și cred că aceste grupe le exersez mai des. Dacă stau să mă gândesc, mușchii spatelui i-am lucrat cel mai puțin, dar la prima vedere pare exact invers.

Ai testat o parte dintre traseele de la Ninja Warrior. Ai schimbat ceva la antrenamentele tale după competiție?

Desigur. Am vrut să trec prin tot circuitul. Înainte să fiu distribuit ca gazdă, am încercat să fac la sala exerciții pentru fiecare probă, sperând că poate se va face o ediție specială în care să mă prezint și eu. După Ninja Warrior am observat că rezistența și viteza sunt foarte importante, așa că încerc să cresc la aceste capitole. Totodată mi-aș dori să am mai multă forță în priza mâinilor, adică să pot sta agățat mai mult timp.

Ce ai recomanda celor care nu-și găsesc motivația să facă cât mai des sport?

E simplu, să caute activități care le plac dar care să presupună și puțină mișcare. Dansul e un exercitiu cardio foarte bun și poti face asta chiar la tine acasă. Vă recomand să dați drumul la muzica și să zburdați prin casă. Înnotul poate fi iar o soluție. Ideea e să începi cu pași mici: o flotare azi, mâine două...

Ce noi provocări va mai avea Daniel? Vedem pe mai departe în cadrul Știrilor PRO TV sau în mediul online pe profilele lui personale.