Eugen Sandow este un neamt mutat in Marea Britanie ce a devenit celebru prin fizicul sau. A fost impresionat la 15 ani de statuile razboinicilor romani si a hotarat sa devina si el puternic.

Citeste si: Violatori in serie, jafuri armate, crime, agresiune sexuala! Ei sunt cei mai mari infractori din randul sportivilor:

Soarta lui s-a schimbat cand l-a cunoscut pe Conan Doyle, autorul celebrului roman Sherlock Holmes. Cei doi au organizat primul concurs de culturism, in care Sandow a reusit sa uimeasca pe toata lumea cand a ridicat peste 200 de kilograme cu mainile goale.

In 1899, Sandow s-a intrecut cu doi luptatori profesionisti in fata a mii de oameni si la inceput lucrurile nu au stat atat de bine pentru el. S-a impiedicat de greutati iar sala intreaga a inceput sa rada de el.

Citeste si: Povestea cainelui insotitor care are nevoie de un caine insotitor! VIDEO

Era mic de inaltime iar publicul se intreba ce cauta acolo. Si-a dat bluza jos si a ramas in pielea goala iar oamenii din sala au tacut instant. Nu mai vazusera niciodata asa ceva! Eugen Sandow si-a revenit dupa micul accident si a ridicat un bloc de piatra de 230 de kilograme.

Eugen Sandow

A castigat primul concurs de culturism din istorie si a devenit vedeta. A inceput sa calatoreasca in intreaga lume si facea demonstratii pentru echivalentul a zeci de mii de euro pe saptamana.

Citeste si: Un actor de la Hollywood s-a culcat cu 12775 de femei! Un sportiv ROMAN e pe locul 6 in top cu 'doar' 2500. Vezi cine e:

A pus apoi bazele primei sali de fitness, acolo unde ii primea pe bogatii englezi si ii invata cum sa faca miscare si le explica ce este o dieta sanatoasa. Contra cost, evident, pentru ca era antreprenor inascut.

Soarta lui Sandow a fost schimbata la izbucnirea primului razboi mondial. A vrut sa-i pregateasca pe tinerii soldati pentru lupta cu nemtii, insa a fost catalogat drept spion german si avea sa-si petreaca tot restul vietii in anonimat. Imperiul sau s-a prabusit.

La 57 de ani a facut un accident de masina si a murit cateva saptamani mai tarziu. Doctorii au fost impresionati de starea corpului sau care arata cu 15 ani mai tanar.