De la stimularea cognitivă și activarea fertilității, până la prevenirea îmbătrânirii și calmarea durerilor musculare, ginsengul are proprietăți uimitoare asupra tuturor organelor din corp și asupra tonusului general.

Ca atare, nu ne miră deloc că este introdus în atât de multe suplimente alimentare și produse de îngrijire a pielii! Totodată, această plantă medicinală reprezintă un remediu eficient în afecțiuni precum răceala și gripa, motiv pentru care este recomandată cu încredere de medici atât ca metodă de prevenție, cât și ca adjuvant în tratarea virușilor de sezon. Dar haideți să vedem de unde provine și care este istoria acestei plante-minune!

Proprietățile ginsengului, cunoscute din cele mai vechi timpuri

De mai bine de 2000 de ani, ginsengul se bucură de o „reputație” extraordinară, fiind considerat un panaceu. De aici și denumirea plantei în limba latină – panax însemna medicament universal. În vremurile îndepărtate, se credea că această plantă era eficientă în tratarea anumitor afecțiuni datorită formei rădăcinii sale, asemănătoare degetelor de la mână.

Cu timpul, ginsengul – originar din China, însă cultivat și în alte țări asiatice, precum Japonia, Coreea și chiar în Rusia – a devenit foarte popular și în cultura occidentală. Astăzi, tratamentele fitoterapeutice care au la bază rădăcinile sale sunt extrem de apreciate peste tot în lume.

Cu toate acestea, prețul lor nu este unul tocmai scăzut, și asta pentru faptul că, pentru a ajunge la maturitate, rădăcinile au nevoie de aproximativ 5 ani. Astăzi, el să găsește sub formă de pastile, un supliment alimentar pe bază de ginseng având un preț ce variază între 20 și 150 lei. Cu toate acestea, acest produs poate fi cumpărat și sub formă de pulbere uscată sau de ceai.

O plantă minune, cu proprietăți de neegalat

Popularitatea acestui panaceu s-a format pe baza unor proprietăți unice pe care le are, greu de regăsit la alte ingrediente de proveniență naturală – de exemplu, cele adaptogene, care îi oferă organismului posibilitatea de a se adapta mai ușor la situațiile stresante și la factorii de mediu nocivi. Astfel, sistemul imunitar și metabolismul sunt susținute să lupte mai puternic împotriva infecțiilor și virușilor. Toate aceste beneficii sunt redate de substanțele active conținute de ginseng, denumite ginsenozide.

Mai multe decât atât, acesta este foarte util în reglarea libidoului și a fertilității. De asemenea, suplimentele pe bază de ginseng, bogate în vitamine și minerale, au capacitatea extraordinară de a stimula memoria și concentrarea, fiind eficiente inclusiv în ameliorarea tulburărilor de depresie și anxietate. Indiferent de forma sub care este administrată această plantă, organismul va avea numai de câștigat. Pentru a vedea cu adevărat beneficiile sale, este foarte importantă administrarea regulată.

Republica BIO – magazin online cu produse certificate internațional

Administrarea suplimentelor alimentare trebuie începută doar la recomandarea medicului specialist, achiziționarea acestora presupunând o cercetare foarte amănunțită, căci este foarte important ca magazinul care le comercializează să fie de încredere și să dispună de produse certificate și verificate.

Republica BIO este un astfel de magazin. Fiecare produs regăsit în portofoliul său dispune de certificare din partea Organismelor Certificatoare Internaționale, fiind ecologice, 100% naturale, neiradiate și fără organisme modificate genetic. Cumpărând orice supliment de Panax Ginseng la un preț avantajos de pe republicabio.ro îi vei oferi organismului tău nu doar ajutorul de care are nevoie pentru a lupta cu infecțiile și virușii pe timpul iernii, ci și energia necesară pentru a face față oricărei provocări de-a lungul anului.

Acordă-i organismului tău doar ce este mai bun din natură, alegând suplimente ecologice și naturale de la Republica BIO!