Un bărbat din SUA susține că penisul i s-a micșorat cu aproape 4 centimetri, ca urmare a leziunilor vasculare suferite după ce a contractat Covid-19.

Tânărul în vârstă de 30 de ani, care a dorit să-și păstreze anonimatul, a spus că din cauza acestui sindrom post covid neobișnuit are mari probleme cu stima de sine, dar și în plan amoros.

Bărbatul a spus că a contractat o formă severă de virus în iulie anul trecut, dar după ce a fost externat din spital și s-a recuperat a rămas cu un caz ciudat de disfuncție erectilă.

Această afecțiune a fost remediată cu tratament de lungă durată, dar spre disperarea sa, a constatat că penisul i s-a contractat considerabil, o afecțiune care i-au spus medicii este probabil permanentă din cauza leziunilor vasculare în țesutul său erectil.

Înainte de boală, susține bărbatul de 30 de ani, penisul lui avea dimensiunea peste medie.

„Eram peste medie. Acum sunt sub medie”

„Sunt un bărbat heterosexual la treizeci de ani. În iulie anul trecut, am contractat Covid și am fost foarte bolnav. Când am ieșit din spital, am avut niște probleme de disfuncție erectilă. Acestea s-au îmbunătățit treptat cu tratament, dar se pare că am rămas cu o problemă de durată. Penisul meu s-a micșorat. Înainte să mă îmbolnăvesc, eram peste medie, nu uriaș, dar cu siguranță mai mare decât în mod normal. Acum am pierdut aproximativ patru centrimetri și am devenit mai puțin decât media. Totul din cauza leziunilor vasculare, iar medicii mei par să creadă că este probabil permanent. Nu ar trebui să conteze cu adevărat, dar a avut un impact profund asupra încrederii mele în abilitățile mele în pat”.

Ce spun specialiștii despre penisul-COVID

 Bărbatul și-a spus povestea în podcastul  How To Do It, iar dr. Charles Welliver, urolog și director al sănătății bărbaților la Albany Medical College, NY, a oferit un răspuns nu tocmai încurajator. Infecția cu Covid poate provoca într-adevăr disfuncție erectilă și, în unele cazuri, o micșorare a penisului în cazul în care tulburarea persistă o perioadă de timp.

“Penisul-COVID există cu adevărat!”

Un studiu realizat de Universitatea din Londra, pe 3.400 de oameni, a ajuns la concluzia că scurtarea penisului este un simptom destul de rar, dar absolut posibil, întâlnit în cele 200 de cazuri de COVID prelungit cercetate de ei.    

Mai mult de-atât, un alt studiu, publicat de Jurnalul Mondial al Sănătăţii Masculine din Miami, susţine că problemele apărute la nivel celular, în urma contactării infecţiei COVID-19, pot duce la o disfuncţie erectilă semnificativă.

Foto shutterstock.com