Toti boxerii o stiu. Nu meciurile sunt grele, ci antrenamentele. Ore si ore si ore si ore de exercitii cu adversari si cu tine insuti. Bute munceste cat un oras intreg pentru acele cateva minute in ring.

Ca orice sportiv de performanta, Lucian Bute are antrenamente speciale, adaptate pentru propriile limite, limite pe care si le intrece de fiecare data. Pentru 12 reprize de 3 minute, Bute se antreneaza in jur de 7 saptamani pentru a atinge un varf de forma atunci cand urca in ring.

In principiu, un sportiv de performanta nu poate atinge decat 2 maximuri de forma pe an si orice greseala in antrenament sau in nutritie poate avea repercusiuni grave asupra rezultatului final. Acesta este si obiectivul lui Bute si al antrenorilor sai, obiectivul final, forma lui Bute in ring.

Munca depusa pentru acest obiectiv este trecuta mereu cu vederea, oamenilor pasandu-le doar de produsul final, de performanta si de evolutia lui Bute cand intra in ring. Daca unii oameni ajung de 3 ori la sala pe an, Bute merge de 3 ori la sala pe zi, in "training camp"-ul premergator unui meci. Conditionare fizica, refacere, antrenamente tehnice, antrenamente tactice si sparringuri, toate fac parte din pregatirea acelui 12x3 final.

Antrenament tehnic

Antrenament fizic + tactic

Antrenament de conditionare fizica

Refacere & recuperare

 

GRESEALA facuta cu Froch - "Am gresit dieta!"

Lucian le-a spus apropiatilor ca i s-a facut rau inaintea meciului, iar in ring era sleit de putere. Se teme sa nu aiba ceva mai rau, dar cel mai sigur a fost vorba despre o dieta gresita, spune Libertatea. Oamenii din staff-ul lui Lucian au vrut chiar sa intrerupa meciul inca din repriza a treia, pentru ca au vazut cat de slabit este sportivul roman, dar Bute nu a vrut sa auda.

Daca nu va repeta aceasta greseala cu Grachev, Bute are toate sansele sa castige meciul asa cum o face el de obicei si cel mai bine, inainte de limita, prin KO!

HAI, LUCIAN! HAI, ROMANIA!

 

Urmareste live pe www.voyo.ro transmisiunea directa a meciului de box "Bute vs Grachev". Fii alaturi de Lucian Bute in lupta pentru recuperarea centurii pierdute in meciul cu Froch.