Pe lângă popularitate, berea are și efecte benefice asupra sănătății. Iată câteva dintre ele: 

Dacă bei bere, trăiești mai mult

Consumul moderat de bere este sănătos - o spun tot mai multe studii și rapoarte medicale. Asta pentru că este naturală, nu are nevoie de conservanți sau aditivi alimentari și conține un procent scăzut de alcool, în comparație cu alte băuturi alcoolice. Al treilea președinte al Statelor Unite ale Americii, Thomas Jefferson era un mare fan al berii, a brevetat rețete și și-a făcut chiar și o fabrică la Monticello. „Băută moderat, berea te calmează, te înveselește și e bună pentru sănătate”, spunea Jefferson. 

Nu faci burtă de la bere

Este un mit că, dacă bei bere, faci burtă. De fapt, aceasta conține foarte puține calorii: o sticlă de 500 ml are aproximativ 125 de calorii, mai puține decât un pahar de suc de portocale (150 de calorii). De asemenea, conține un nivel scăzut de carbohidrați (aproximativ 12 grame/ sticlă). Dacă berea ar fi singura ta sursă de alimentație, ai avea nevoie de o sticlă la fiecare oră de când te trezești și până te culci pentru a ajunge la nivelul zilnic optim, de 2.000-2.500 de calorii. Berea nu conține colesterol. De fapt, poate regla nivelul de colesterol bun (HDL) din corpul tău. 

Berea previne atacurile de cord

Berea nefiltrată și berea neagră sunt bogate în vitamina B și antioxidanți care previn infarctul. Mai multe studii au arătat că oamenii care consumă un pahar sau două de bere pe zi sunt cu 25% mai puțin expuși la atacuri de cord. De asemenea, berea este, de multe ori, mai sigură decât apa. Dacă mergi într-un loc unde ai dubii în privința calității apei, poți bea bere fără griji. Asta pentru că, în procesul de producere, berea este fiartă, iar apoi, sticlele sunt sigilate. De asemenea, nu există bacterii nocive care să trăiască în bere. Chiar și cea proastă este mai sănătoasă decât apa din surse nesigure. 

Te ajută să te relaxezi

Xanthohumol este un compus natural care se găsește în bere și protejează celulele nervoase. Se pare că berea are efecte benefice și asupra neuronilor. Consumul moderat te va ajuta să te relaxezi și, în același timp, îți va pune rotițele în mișcare. De asemenea, dacă bei bere, sunt șanse mari să ai un zâmbet sănătos. Acest lucru se întâmplă pentru că berea blochează bacteriile care produc gingivită și paradontoză. 

Combate pietrele la rinichi și cancerul

Un studiu realizat în 2013 a demonstrat că berea reduce cu 60% șansele de a face pietre la rinichi. De asemenea, multe dintre substanțele pe care berea le conține sunt considerate cel puțin promițătoare în prevenirea cancerului și chiar în tratarea acestuia. Și aici este vorba tot despre Xanthohumol, substanță despre care oamenii de știință susțin că oprește dezvoltarea anormală a celulelor. 

Cam acestea ar fi motivele pentru care este indicat să consumi bere în mod regulat, dar moderat. Nu te vei îngrășa, vei fi mai sănătos și vei râde mai mult. Ce altceva ți-ai mai putea dori?!

Sursa foto: unsplash.com/kazuend