Un bărbat din Hanover, Pennsylvania, care a împlinit recent 100 de ani, ne dă o lecție de viață prețioasă. Les Savino, care s-a născut în august 1922, este nelipsit de la sala de fitness de aproape 40 de ani.

Bărbatul și-a păstrat aceeași rutină de antrenament pe care o are încă din anul 1983. El merge la sala de forță de cinci ori pe săptămână, unde se antrenează între 7:30 și 10:30.

Savino are un program special. Luni, miercuri și vineri ridică greutăți. Folosește 15 tipuri de gantere și face câte 45 de repetări cu fiecare, aproape 700 în fiecare sesiune. Marțea și joia sunt pentru cardio: pedalează aproximativ 13 kilometri și merge 3 kilometri pe bandă.

"Exercițiile fizice sunt mult mai bune decât medicamentele... Mulți oameni trăiesc doar cu pastile, dar eu nu", a declarat el pentru Today. 

Les Savino spune că pe lângă sport, genele și stilul de viață sănătos pe care îl duce, l-au ajutat să ajungă la venerabila vârstă.

Bărbatul nu mănâncă multă carne, preferând fructele de mare și legumele:  "Mulți se îndoapă cu mâncare. Eu mănânc doar până când apetitul meu e satisfăcut și mă opresc".

Captură video