Pe măsură ce ştiinţa a progresat, aceste beneficii au fost analizate şi confirmate. Cei mai mulţi adora curmalele datorită faptului că au un gust plăcut şi sunt foarte dulci.

Curmalele se mănâncă ca atare. Acest fruct dulce şi uscat poate fi o gustare perfectă la micul dejun sau poate fi adăugat în cereale cu lapte. Siropul de curmale a început să fie tot mai folosit în locul zahărului rafinat. Mănâncă curmale deshidratate fără sâmburi şi bucură-te de efectele benefice asupra sănătăţii.

Scad colesterolul

Curmalele nu conţin colesterol şi au un conţinut mic de grăsimi. Atunci când le incluzi, în cantităţi moderate, în dieta zilnică, curmalele ajută la menţinerea în limite normale a nivelului de colesterol şi chiar ajuta la scăderea în greutate. Aşadar, nu ezita să consumi curmale zilnic.

O sursă importantă de proteine

Atunci când cauţi alternative de a consuma proteine sănătoase, alege curmalele pe care le poţi include în planul tău alimentar. Curmalele sunt o sursă importantă de proteine care ajuta la menţinerea greutăţii şi în acelaşi timp la menţinerea fermităţii muşchilor. Chiar sunt mulţi antrenori de fitness care recomandă consumul zilnic de curmale celor care vor să îşi menţină o condiţie fizică cât mai bună.

Bogate în vitamine

Curmalele sunt o sursă importantă de vitamine: B1, B2, B3 şi B5, precum şi A1 şi vitamina C. Dacă mănânci câteva curmale pe zi, nu va fi nevoie să mai iei suplimente de vitamine.

Acest lucru nu te va ajuta doar să îţi menţii sănătatea, dar vei simţi şi o creştere semnificativă a nivelului de energie, deoarece curmalele conţin zaharuri naturale precum glucoza şi fructoza. De aceea, curmalele sunt şi gustarea perfectă din miezul zilei când simţi că nivelul tău de energie este mai scăzut.

Îmbunătăţesc sănătatea oaselor

Curmalele pot face minuni în ceea ce priveşte sănătatea sistemului osos. Curmalele sunt bogate în seleniu, magneziu, cupru, mangan, şi toate acestea sunt necesare atunci când vine vorba de păstrarea sănătăţii oaselor şi prevenirea unor afecţiuni cum este osteoporoza.

Întăresc sistemul nervos

Curmalele sunt o sursă importantă de potasiu şi în acelaşi timp conţin şi sodiu, ceea ce contribuie din plin la buna funcţionare a sistemului nervos. Potasiul ajuta la reducerea colesterolului şi riscul producerii unui accident vascular cerebral.

Sursa de fier

Pe lângă fluor care ajuta la menţinerea sănătăţii dinţilor, curmalele mai conţin şi fier, fiind aşadar ideale pentru cei care suferă de deficiență de fier. Deficiența severă de fier numită anemie poate duce la apariţia unor probleme mai grave cum sunt oboseala, respiraţie scurtă sau durere în piept. De asemenea, curmalele mai sunt bune pentru că ajută la curăţarea vaselor de sânge.

Ajută digestia

Pune câteva curmale în apă apoi mesteca în fiecare zi câteva şi vei observa că sistemul tău digestiv va începe să funcţioneze foarte bine. Datorită conţinutului mare de fibre, curmalele uscate sunt recomandate celor care au probleme cu constipaţia.

Îmbunătăţesc aspectul pielii

Vitaminele C şi D ajuta la îmbunătăţirea elasticităţii pielii şi în acelaşi timp păstrează tenul moale şi fân. În plus, celor care suferă de probleme ale tenului, consumul zilnic de curmale le va fi benefic pe termen lung. Curmalele au de asemenea proprietăţi anti-îmbătrânire şi previn acumularea melaninei în organism.

Remediu antimahmureala

Curmalele sunt în acelaşi timp un bun remediu antimahmureala. Tot ce trebuie să faci este să laşi câteva curmale la hidratat în apă, peste noapte, iar a doua zi să le mănânci pe stomacul gol.

Ajută la luarea în greutate

Zahărul, proteinele şi alte vitamine din acest fruct ajuta la acumularea de kilograme, în special când îţi doreşti acest lucru. 

Tratează diareea cronică

Alimentele care au un conţinut mare de potasiu, aşa cum sunt şi curmalele,  ajuta la înlocuirea şi completarea electroliţilor pe care este posibil să-i fi pierdut ca urmare a diareei cronice. Datorită conţinutului ridicat de fibre, curmalele ajută la digestie şi pot atenua natura imprevizibilă a diareei cronice.

Cu toate că au atât de multe calităţi şi sunt benefice pentru tratarea sau prevenirea unor afecţiuni, atunci când mănânci curmale, consumă-le cu moderaţie.. Chiar dacă sunt fructe care se consuma uscate, curmalele au un aport caloric ridicat, conţin o mare cantitate de zaharuri naturale ceea ce poate duce rapid la luarea în greutate.