La o astfel de petrecere, oaspeţii sunt invitaţi să se simtă bine să servească diverse gustări şi băuturi selecte. Totuşi, un cocktail party reuşit depinde de câteva aspecte, pe care am ales să ţi le prezentăm.

Alege o locaţie

Dacă vrei să organizezi un cocktail party mai restrâns, poţi alege o locaţie intimă, cum ar fi grădina casei tale. În schimb, pentru a organiza un cocktail party mai formal, ar fi recomandat să alegi o locaţie elegantă, cum ar fi salonul unui restaurant, un bar sau o terasă mai mare.

Lista de invitaţi

Pentru un cocktail party reuşit ai nevoie de nişte invitaţi pe măsură, aşa că va trebui să realizezi o listă cu persoanele pe care vrei să le inviţi, ţinând cont de capacitatea locaţiei unde se va desfăşura evenimentul. Invitaţiile pentru un cocktail party ar putea fi făcute într-un stil elegant, fiind trimise sub forma unor cărţi poştale sau prin e-mail. De asemenea, este important ca pe invitaţie să fie specificat şi dress code-ul evenimentului, pentru ca invitaţii să aleagă o ţinută potrivită cu tema petrecerii.

Meniul unui cocktail party

La un cocktail party băuturile şi atmosfera sunt cele mai importante, însă asta nu înseamnă că nu trebuie să iei în calcul şi un meniu. Nu te gândi la nişte mâncăruri complicate, alege câteva preparate simple şi uşor de servit. Spre exemplu poţi opta pentru bruschette, platouri cu brânzeturi şi fructe sau mini-tarte cu icre, prosciutto sau cremă de brânză.

Băuturile

De la un cocktail party nu pot să lipsească băuturile, aşa că pregăteşte un meniu variat, care să cuprindă Mojito, Bloody Mary, Margarita, Cosmopolitan şi multe altele. De asemenea poţi include şi câteva sortimente de vinuri şi şampanie, pentru ca invitaţii să aibă de unde alege. Iar dacă găseşti gin la preţ bun, nu uita să îl incluzi în meniu, pentru că invitaţii vor dori cu siguranţă să savureze un pahar de Martini.

Un dress code potrivit

La un cocktail party ţinutele sport sunt strict interzise! Un outfit pentru o asemenea petrecere ar trebui să fie elegant, dar în acelaşi timp să îţi ofere o senzaţie de lejeritate. Doamnele şi domnişoarele pot opta pentru o rochie scurtă, elegantă, accesorizată cu pantofi stiletto sau sandale cu toc, în timp ce domnii pot purta o pereche de pantaloni, o cămaşă şi un sacou. 

Atmosfera unui cocktail party

Atmosfera unui cocktail party ar trebui să fie una relaxată,  pentru că este important ca invitaţii să se simtă bine şi să socializeze. De la un astfel de eveniment nu ar trebui să lipsească muzica şi nici zona de entertainment, aşa că ar fi ideal să inviţi la petrecere o trupă live sau să alegi un playlist care să se potrivească perfect cu întreaga atmosferă. Iar în ceea ce priveşte decoraţiunile, nu ar fi cazul să exagerezi. Pentru o astfel de petrecere poţi alege câteva lumânări şi aranjamente florale, pe care le poţi aşeza pe mese sau în anumite colţuri ale restaurantului.

Aşadar, pentru un cocktail party de nota 10 ai nevoie de o locaţie potrivită, de o listă de invitaţi pe măsură şi de un meniu cu cele mai tari cocktailuri. De asemenea, nu uita cât de importantă este atmosfera, aşa că asigură-te că invitaţii tăi se vor simţi bine.