Să fie pachetul tradițional sau o cutie cu capsule espresso point? Dacă încă nu ai testat cafeaua sub formă de capsule până acum, îți prezentăm avantajele de care te poți bucura, în cazul în care te orientezi către aceasta. Cu siguranță la final vei fi de acord cu noi că este cea mai bună alegere pe care o poți face pentru dimineți savuroase! 

Sunt ușor de folosit

Chiar dacă prepararea cafelei nu este cel mai greu lucru, poate dura în cazul în care bei cafea la ibric sau o prepari la filtru.

Dacă folosești capsulele de cafea, singurul lucru pe care îl ai de făcut este să le introduci în aparat și să apeși butonul de pornire al acestuia. În cel mai scurt timp, vei avea o ceașcă de cafea gata să fie servită și nu este nevoie să stai lângă ea în timp ce se prepara. Economisești astfel timp prețios în care te poți pregăti pentru o zi de muncă sau în care îți poți servi micul dejun. 

Nu faci risipă de cafea

Chiar daca unii dintre noi se prezintă cunoscători de cafea, foarte multe persoane ajung să facă risipă. Din dorința de a da un plus de aromă cafelei lor, pun mult prea multă cafea, care la final ajunge să se depună pe fundul ibricului, fără să mai poată fi folosită. Însă, utilizând capsule de cafea, pentru ceașca ta se va folosi întreaga cantitate din acestea.

Poți încerca mai multe sortimente

Dacă la cafeaua obișnuită nu ai chiar atât de multe sortimente din care poți încerca, lucrurile stau diferit în cazul capsulelor. Cafeaua sub forma de capsule îți oferă mai multe arome din care poți alege sau le poți încerca pe toate pentru a le descoperi pe cele ce sunt pe placul tău. 

Scapi de grija spălatului

Dacă ești consumator de cafea la ibric sau ai un filtru de cafea, cu siguranță te-ai plictisit de faptul că întotdeauna trebuie să speli vasele după ce ai făcut cafea.

În plus, știi și tu că dimineața nu suntem foarte atenți, așadar poți murdări masa atunci când iei cafeaua măcinată cu lingurița.  Dacă folosești cafea capsule, singurul lucru pe care îl vei avea de spălat este ceașcă în care ai băut cafea.

Te bucuri de o aromă intensă

Cafeaua la pachet are o aromă intensă în momentul în care deschizi pachetul, dar aceasta se diminuează odată cu trecerea timpului.

Chiar dacă ții cafeaua într-un borcan sau într-un recipient bine închis, aceasta tot nu va avea aroma inițială. În schimb, capsulele de cafea păstrează întreagă aromă a cafelei și te vei putea bucura de aceasta în fiecare zi. Pe lângă asta, mirosul cafelei îți va trezi toate simțurile.

Capsulele de cafea pot fi considerate de gurile critice și ca o scuză pentru comoditate, dar cele mai importante avantaje oferite de acestea sunt cele prezentate mai sus.

Pe piață deja au apărut numeroase sortimente de capsule, sub diferite dimensiuni, așa că sigur le vei găsi pe cele potrivite pentru aparatul tău. Vei vedea că odată ce le încerci, nu vei mai dori să te întorci la modalitățile tradiționale de făcut cafea.

O să ai mai mult timp să îți rezolvi treburile și îți vei putea impresiona musafirii care îți vor trece pragul!