Specialiștii spun că este extrem de important, atât pentru cuplu, cât și pentru sănătatea partenerilor, ca intimitatea să nu fie ignorată, chiar dacă ritmicitatea activității sexuale este diferită față de cea de la începutul relației. Pentru a face acest lucru, terapeuții recomandă să vă acordați zilnic un anumit interval de timp, în care să vă bucurați cum doriți de compania celuilalt. 

Iată câteva metode cu ajutorul cărora poate fi îmbunătățită viața sexuală:

Setează alarma cu 30 de minute mai devreme

Majoritatea părinților care au copii mici se prăbușesc literalmente în pat la finalul zilei. Aceștia nu mai au suficientă energie pentru o activitate în doi, dar setarea ceasului deșteptător cu 30 de minute mai devreme față de ora normală de trezire poate fi de ajutor.

Atunci, simte-te liber să blochezi ușa dormitorului, încurajează-ți partenera să poarte corsete sexy sau lenjerie care o face să se simtă bine și bucurați-vă de timpul avut la dispoziție.

Invit-o la o întâlnire

Poate părea greu să mai ai chef de date-uri sau de activități romantice după o zi lungă de muncă, ori după ce ai stat cu cei mici, dar e posibil ca acesta să fie exact lucrul de care ai nevoie pentru a te relaxa. O ieșire în doi vă oferă șansa de a discuta liber, fără întreruperi și de a vă apropia din nou.

Cel mai important, o întâlnire romantică te poate duce cu gândul la primele voastre interacțiuni, când îți dădeai silința să fii cea mai bună versiune pentru partenera ta.  

Ia-ți o zi de concediu

Zilele tale libere sunt prețioase, mai ales dacă sunt și plătite. Probabil, de obicei, le folosești pentru ocazii speciale sau pentru perioadele în care copilul se îmbolnăvește. Dar, măcar o dată, fă-o pentru plăcerea ta și petrece dimineața/ziua în pat, alături de iubită/soție.

Porniți într-o aventură

Nu planifica nimic, în afară de rezervarea unei camere de hotel, în care veți înnopta. Porniți către un loc în care nu ați mai fost și pe care vă doriți demult să-l vizitați.

Odată ajunși acolo, faceți orice vreți. În loc să cauți recomandări de restaurante, ia-ți partenera de mână, mergeți pe jos și vezi ce simțiți. Luați masa, vizitați alte obiective turistice, care vă apar în cale și pășiți la braț fără nicio altă destinație. 

Sentimentul unei aventuri o să vă încânte cu siguranță și o să fie de ajutor când reveniți în camera de hotel.

Poți să pui în practică fiecare dintre aceste metode, ori să alegi una sau mai multe, în funcție de preferințe. Nu ezita să-i ceri părerea și partenerei. Caută și gândește-te și alte moduri care să-ți permită să petreci timp de calitate cu persoana iubită.

Sursa foto: Shutterstock.com