Cunoscutul pilot de raliuri Daniel Onoriu, în vârstă de 43 de ani, s-a trezit din comă după 55 de zile. Nepotul regretatei cântărețe Gabi Luncă fusese în comă indusă, după complicații apărute în urma unei intervenții chirurgicale, de micșorare a stomacului.

Pilotul fusese internat, în stare foarte gravă, la Spitalul Floreasca, după o operație de micșorare a stomacului pe care o făcuse în Turcia. Anunțul a fost făcut, în mediul online, chiar de fiica lui Daniel Onoriu.

"MINUNEA TATALUI MEU CERESC EȘTI TU, TATĂL MEU DE PE PAMÂNT!!! Astăzi, cu inima plină de bucurie vreau să vă spun că dupa 55 de zile i-am auzit glasul tatălui meu!! Vă mulțumesc pentru interesul vostru față de tatăl meu,  îmi pare rău ca nu v-am putut da mai multe informații despre starea lui de sănătate până acum darn am așteptat minunea Domnului în dreptul lui", a scris fiica lui, Andreea Onoriu, pe Facebook.

Care au fost primele cuvinte

„A făcut Dumnezeu o minune în viața noastră și îi mulțumim Lui și tuturor celor care s-au rugat alături de noi. Nepotul meu, Daniel Onoriu, s-a trezit astăzi, după 55 de zile de comă. Măcar că ieri am primit vestea de la medici să ne pregătim de ce e mai rău. Pentru că deși analizele lui erau mai normale, resursele lui erau ajunse la capăt. Pregătiți-vă de ce este mai rău, ne-au spus. Și astăzi am primit vestea minunată: Daniel s-a trezit, a început să miște buzele, să încerce să vorbească.

A chemat asistenta care l-a îngrijit și a cerut să vină familia să-l vadă. Prima lui întrebare a fost: «De cât timp sunt în spital?». Ăsta e semn pentru noi că mintea lui e încă întreagă, că Dumnezeu a făcut vindecarea lui pe toate planurile. În urma acestei septicemii extraordinar de complicate, medicii se așteptau să fie multe sechele. Mulțumim lui Dumnezeu că lucrurile sunt spre foarte bine”, a declarat Estera Onoriu, mătușa pilotului.

Daniel Onoriu a știut numele asistentei care a avut grijă de el

„Ce e foarte interesant. În toate aceste zile cât a fost îngrijit în Terapie Intensivă, când soția și copiii mergeau la el, fiind în comă, îi spuneau numele unei anumite asistente: «Uite a venit Roxana să te spele, să te ajute». Îi spuneau numele acestei asistente. Astăzi, când s-a trezit, a întrebat de Roxana. El nu avea de unde să o știe. Probabil că subconștientul a înregistrat. A întrebat de Roxana, Roxana a venit lângă el, el a întrebat-o de cât timp e în spital și a cerut să își vadă familia”, a mai povestit Estera Onoriu.

Complicații din cauza unei operații de micșorare a stomacului

În luna noiembrie, Daniel Onoriu a suferit o operație de micșorare a stomacului în Turcia, iar atunci când s-a întors în România au apărut complicații. Pilotul de raliuri a făcut hemoragie, pierzând 2 litri de sânge. Familia sa a fost în stare de șoc și l-a transportat, de urgență – la începutul lunii decembrie -, la Spitalul Floreasca, acolo unde medicii l-au operat imediat. Ulterior, Daniel Onoriu s-a aflat în comă indusă, internat în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgență Floreasca din Capitală.

”De când a fost operat în Turcia, s-a atins o venă la pancreas, venă care a sângerat, a ajuns în țară şi după cinci zile a mers la spital, unde medicii de aici au intervenit peste operaţia celor din Turcia şi de atunci Daniel este internat la Terapie intensivă, în comă indusă", a spus Rebeca Onoriu, verişoara pilotului.

Foto Facebook